Μαθητικός διαγωνισμός συγγραφής παραμυθιού στο Νότιο Αιγαίο

admin
15/03/2015 10:09
 
 
 

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η Διεύθυνση Βιομηχανίας Ενέργειας και Φυσικών Πόρων και η Διεύθυνση Διά Βίου Μάθησης και Παιδείας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου,  διοργανώνει μαθητικό διαγωνισμό συγγραφής παραμυθιού με θέμα: «Οι μικροί νησιώτες/μικρές νησιώτισσες, η δύναμη της φύσης, η ενέργεια και το περιβάλλον».

 

Ο διαγωνισμός απευθύνεται στους μαθητές και μαθήτριες της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης των Δημοτικών Σχολείων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι, με τη συλλογή πληροφοριών για τη συγγραφή του παραμυθιού, να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές σε θέματα που αφορούν:

  • στην αειφορία
  • στη διαφαινόμενη ανάγκη της αλλαγής του τρόπου χρήσης του περιβάλλοντος από τον άνθρωπο,

και να συγγράψουν ένα παραμύθι. Το παραμύθι μπορεί να αναφέρεται  στον άνεμο και στον ήλιο που παράγουν καθαρή ενέργεια,  στη ζωή πάνω στη γη που για να συνεχιστεί πρέπει να προστατευτούν οι φυσικοί μας πόροι και στην ανακύκλωση, αφού οποιοδήποτε υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά, να αποκτήσει νέα χρήση. 

Οι μαθητές και μαθήτριες μπορούν να ασχοληθούν με μία από τις 3 θεματικές ενότητες της καθαρής ενέργειας (ΑΠΕ), των φυσικών πόρων (Αειφορία) και της ανακύκλωσης ή με όλες.

Τα έργα θα υποβληθούν ηλεκτρονικά στο e-mail: mail@naigaiou.pde.sch.gr μέχρι τις 3 Απριλίου 2015.

Θα συσταθεί επιτροπή αξιολόγησης των έργων των παιδιών από εκπαιδευτικούς, Σχολικούς Συμβούλους της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και από πανεπιστημιακούς δασκάλους. Θα επιλεγεί ένα παραμύθι. Το παραμύθι αυτό, θα μετατραπεί με ευθύνη και έξοδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε βιβλίο, το οποίο θα μοιραστεί στην  Γ΄ τάξη όλων των Δημοτικών Σχολείων της  Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και στο τμήμα του μαθητή/μαθήτριας – συγγραφέα.

Η επιμέλεια της έκδοσης θα γίνει από το Τμήμα Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

(Visited 26 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*