Στο δήμαρχο αντιπροσωπεία του ΓΕΛ Νάξου – Την Τετάρτη η απόφαση για τη λήξη της κατάληψης

admin
17/03/2015 19:17
 
 
 

 

Συνάντηση με το δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων είχαν εκπρόσωποι της σχολικής κοινότητας του Γενικού Λυκείου Νάξου το μεσημέρι της Τρίτης προκειμένου να συζητηθούν τα κτηριακά προβλήματα του σχολείου.

 

Στη συνάντηση συμμετείχαν από τη δημοτική αρχή, ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης, οι αντιδήμαρχοι Δημήτρης Λιανός και Τοτόμης Πρωτονοτάριος, ο πρόεδρος της β βάθμιας σχολικής επιτροπής Γιάννης Κοντόπουλος, ο πρόεδρος της Δ.Κ. Νάξου Μάκης Μαυρογιάννης και από το σχολείο, ο Διευθυντής Παναγιώτης Γατσωτής, η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Δέσποινα Κορρέ, ο πρόεδρος του Δεκαπενταμελούς Ευθύμιος Μικές κ.ά.

 

Το θέμα που απασχόλησε τη συζήτηση ήταν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο, κάποια από τα οποία έχουν επανειλημμένως τεθεί στη δημοτική αρχή χωρίς όμως να δοθεί λύση, παρά τις υποσχέσεις. Πιο συγκεκριμένα όπως είπε η κ. Κορρέ από την προηγούμενη σχολική χρονιά (26/9/2013) σε συνάντηση του Συλλόγου γονέων με το δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, τον Τοτόμη Πρωτονοτάριο και τον προϊστάμενο των Τ.Υ. Μανώλη Ζουγανέλη είχαν τεθεί και πάλι τα προβλήματα του σχολείου, όπως το στέγαστρο του προαύλιου χώρου και η δημοτική αρχή είχε δεσμευτεί για ακόμα μια φορά για την επίλυση των ζητημάτων, χωρίς ωστόσο να έχει τηρήσει τις δεσμεύσεις της. Όπως ειπώθηκε, ακολούθησαν και άλλες αναφορές τόσο από το Σύλλογο Γονέων όσο και τη διοίκηση του σχολείου σε συνεργασία με το δεκαπενταμελές σχετικά με τα κτηριακά προβλήματα.

 

Ο κ. Μαργαρίτης απάντησε σε έντονο ύφος στην κ. Κορρέ, στην οποία επέρριψε ευθύνες σχετικά με την κατάληψη του σχολείου και ζήτησε από τον κ. Γατσωτή να γίνει έλεγχος στο ΓΕΛ και καταγραφή των ζημιών που ίσως έχουν γίνει τις ημέρες της κατάληψης από τους μαθητές. Ο πρόεδρος του Δεκαπενταμελούς είπε να γίνει ο έλεγχος αλλά δεν υπάρχει καμία ζημιά στο σχολείο και έθεσε κι αυτός με τη σειρά του τα προβλήματα του σχολείου στους αρμόδιους της δημοτικής αρχής.

 

Αυτό που υποσχέθηκε ο δήμαρχος ήταν όσα είπε και ο κ. Λιανός στη συνάντηση με τη σχολική κοινότητα, ότι δηλαδή μέχρι το Πάσχα θα έχουν αντικατασταθεί οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές στη μία από τις δύο αίθουσες πληροφορικής, θα εκτελεστούν εργασίες συντήρησης των κουφωμάτων και θα έχει τοποθετηθεί η πέργκολα με τα παγκάκια στον προαύλιο χώρο του σχολείου. Σε ότι αφορά την αντικατάσταση κουφωμάτων, αυτή θα ξεκινήσει από τον επόμενο χρόνο και θα γίνεται σταδιακά… 

 

Αυτό πάντως που σχολιάστηκε αρνητικά είναι ότι, θα έπρεπε να περάσουν κοντά τέσσερις εβδομάδες από την κατάληψη του σχολείου ή να έρθει ο σχολικός σύμβουλος κ. Ρούμελης, για να ενεργοποιηθεί η δημοτική αρχή και να προχωρήσει σε διάλογο με τη σχολική κοινότητα σχετικά με τα κτηριακά προβλήματα του ΓΕΛ τα οποία έχουν επανειλημμένως τεθεί και κάθε χρόνο αποτελούν αιτήματα των μαθητών που κάνουν κατάληψη στο σχολείο. 

 

Οι μαθητές το πρωί της Τετάρτης θα προσέλθουν σε Γενική Συνέλευση για να αποφασίσουν για την κατάληψη, που όπως όλα δείχνουν θα λήξει και οι μαθητές την Πέμπτη θα επιστρέψουν στα θρανία. 

 

(Visited 11 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*