Δωρεάν σεμινάρια σε Νάξο και Πάρο για την παραδοσιακή κουζίνα

admin
23/03/2015 23:39
 
 
 

 

Πρακτικές κατευθύνσεις για τη χρήση τοπικών παραδοσιακών προϊόντων και συνταγών στα μενού των εστιατορίων σκοπεύει να δώσει το σεμινάριο με τίτλο «Παραδοσιακή κουζίνα σε χώρους εστίασης» που θα γίνει σε Νάξο και Πάρο.

 

Στη Νάξο το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις 27 και 28 Μαρτίου (16:00-21:00) στο Μουσείο Ιάκωβου Καμπανέλλη (Γρόττα), με εκπαιδεύτρια την Μαρία Κρινά και περιλαμβάνει τις εξής ενότητες:

*Καταγραφή τοπικών παραδοσιακών προϊόντων.
*Κατάταξή τους ανάλογα με την εποχικότητα και την επάρκεια.
*Καταγραφή τοπικών «ξεχασμένων» συνταγών – Πρότυπες συνταγές.
*Μελέτη πραγματικών μενού εστιατορίων.
*Αρχές σύνθεσης μενού – κοστολόγηση, παραδείγματα.
*Επιλογή συνταγών για ένταξη στο μενού.
*Δημιουργία ενός πρότυπου μενού.

Το ίδιο σεμινάριο, με τις ίδιες ενότητες θα πραγματοποιηθεί και στην Πάρο στις 29 και 30 Μαρτίου (16:00 – 21:00), στην Αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αρχίλοχος».

Τα σεμινάρια (που είναι δωρεάν) υλοποιούνται από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, την ΚΟΙΝΣΕΠ «Ελίχρυσος» και το ΚΕΚ Γεννηματάς Α.Ε., στο πλαίσιο του έργου «Προγράμματα Επαγγελματικής Κατάρτισης Ανέργων, Εργαζομένων και Αυτοαπασχολούμενων στο νομό Κυκλάδων»

Αιτήσεις συμμετοχής στο: www.katartisi-pnai.gr. Πληροφορίες στο τηλ. 22810-85900.

 

φώτο: naxos.gr

(Visited 21 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*