Με θέμα την Κυκλοφοριακή Αγωγή η 2η μέρα της Θεματικής Εβδομάδας στο 1ο Γυμνάσιο Νάξου

 
 
 

Η δεύτερη μέρα της Θεματικής Εβδομάδας, κύλησε με προσκεκλημένους στο σχολείο μας, τους εκπρόσωπους του Αστυνομικού τμήματος Νάξου κ.κ Μπίτζιο Χαρίλαο και Χασιώτη Χρήστο.

Έγινε ενημέρωση των όλων μαθητών στο αμφιθέατρο, με ομιλία και παρουσίαση οπτικοακουστικού υλικού σχετικά με τη συμπεριφορά των πολιτών ως πεζών, οδηγών οχημάτων και επιβατών, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε θέματα που αφορούν την ασφάλεια.

Προσκεκλημένη επίσης του σχολείου μας είναι η ψυχολόγος, στέλεχος Πρόληψης, του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «ΘΗΣΕΑΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ», κυρία Κανελλοπούλου Χρυσαυγή, η οποία θα απασχολήσει τους μαθητές ανά τμήμα και θα πραγματοποιήσει δράσεις στο σχολείο μας μέχρι την Πέμπτη 29 Μαρτίου, 2018.

Θα υλοποιηθούν ασκήσεις με θέμα την ενημέρωση, εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση σε ζητήματα εξαρτήσεων. Τα παιδιά μετά τη γνωριμία τους με την ειδικό , μοιράζονται σε ομάδες εργασίας ακολουθεί εμπλοκή τους με βιωματικό τρόπο σε δράσεις που αφορούν τις εξαρτήσεις και ακολουθεί συζήτηση.

Τέλος προβλήθηκε η επιλεγμένη κινηματογραφική ταινία του Τάσου Μπουλμέτη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ» στο αμφιθέατρο του σχολείου και την παρακολούθησαν οι μαθητές της β΄τάξης.

(Visited 20 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*