VIDEO: Μια εβδομάδα αλλιώτικη από τις άλλες για τους μαθητές του 1ου Γυμνασίου Νάξου

 
 
 

Μια εβδομάδα ξεχωριστή από όλες τις άλλες έζησε και “απόλαυσε” το 1ο Γυμνάσιο της Χώρας Νάξου από τις 26 έως τις 30 Μαρτίου, όπου υλοποίησε τη “Θεματική εβδομάδα” με θέμα «Σώμα και Ταυτότητα».

Στη διάρκειά της οργανώθηκαν και αναπτύχθηκαν δραστηριότητες σχετικές και με τη διατροφή και την ποιότητα ζωής, την πρόληψη εθισμού και εξαρτήσεων, κυκλοφοριακή αγωγή – οδική ασφάλεια και πολλά ακόμα ενδιαφέροντα θέματα.

Οι μαθητές του σχολείου παρακολούθησαν και συμμετείχαν σε όλες τις εκδηλώσεις και δράσεις με ιδιαίτερο ενθουσιασμό.

Από το στο σχολείο “πέρασαν” εκπαιδευτές και αρχιμάγειρες του ΔΙΕΚ Νάξου παρουσιάζοντας στους μαθητές προτάσεις για υγιεινό κολατσιό που εύκολα και οικονομικά θα προετοιμάζουν μόνοι τους στο σπίτι, εκπρόσωποι (ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί ) του ΚΕΔΔΥ Νάξου προβάλλοντας ταινίες και συζητώντας με τους μαθητές για σημαντικά κι ενδιαφέροντα θέματα.

thematiki evdomada 3

 

Το σχολείο επισκέφτηκαν επίσης εκπρόσωποι του Αστυνομικού Τμήματος Νάξου για την ενημέρωση των μαθητών πάνω σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής, ο οδοντίατρος του νοσοκομείου Νάξου Πλάτωνας Τομπάς, που ενημέρωσε τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς σε θέματα διατροφής και στοματικής υγείας, η ψυχολόγος του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «ΘΗΣΕΑΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ», η οποία πραγματοποίησε βιωματικά εργαστήρια σε θέματα πρόληψης εξαρτήσεων.

thematiki evdomada 2

Το σχολείο επισκέφτηκε και ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής και δάσκαλος του αθλήματος της αντισφαίρισης (τένις) Γιάννης Ζευγώλης ο οποίος παρουσίασε το άθλημα στους μαθητές όλων των τάξεων, με παιγνιώδη μορφή ασκήσεων, ώστε να μπορέσουν να το γνωρίσουν και να εξοικειωθούν.

Επίσης στο πλαίσιο της Θεματικής Εβδομάδας το 1ο Γυμνάσιο επισκέφτηκαν γιατροί του νοσοκομείου Νάξου και εκπρόσωποι του ΕΚΑΒ όπου παρουσίασαν τρόπους αντιμετώπισης επιληπτικών κρίσεων και τρόπους παροχής πρώτων βοηθειών στα παιδιά. Συγκεκριμένα, το σχολείο επισκέφτηκαν ο νευρολόγος Γιαννούλης Μανωλάς και ο αναισθησιολόγος Χρονάκης Γιάννης, καθώς και οι διασώστες του ΕΚΑΒ, Βάβουλα Φλώρα και Βλασερός Σπύρος.

thematiki evdomada 8

 

Οι γιατροί ενημέρωσαν τους μαθητές για τρόπους αντιμετώπισης άσχημων καταστάσεων που μπορούν να συμβούν στο σχολείο ή οπουδήποτε αλλού όπως: τραυματισμός, αιμορραγία, συμπτώματα αρτηριακής αιμορραγίας και ρινορραγία καθώς και για τα κατάγματα. Οι γιατροί μίλησαν επίσης για τον πνιγμό από ξένο σώμα αλλά και στην θάλασσα, για την επιληπτική κρίση κ.ά. Οι διασώστες του ΕΚΑΒ έκαναν επίδειξη με παραστατικό τρόπο ώστε να μπορούν να τα κατανοήσουν οι μαθητές ενώ χαρακτηριστική ήταν η αναπαράσταση από τη διασώστρια παροχής πρώτων βοηθειών σε άνθρωπο που σταματά η αναπνοή του, δίνοντας τη βασική υποστήριξη της ζωής. Στη διαδικασία συμμετείχαν ενεργά και οι μαθητές του σχολείου.

Κατά την τέτατη ημέρα της Θεματικής Εβδομάδας το σχολείο επισκέφτηκε επίσης ιερέας ο οποίος μίλησε στους μαθητές με θέμα «Ο Σταυρός και η Ανάσταση στη σύγχρονη εποχή».

Κατά τη διάρκεια της Θεματικής Εβδομάδας τα παιδιά είχαν επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ταινίες όπως η ταινία του Μπιλ Έλιοτ «Γεννημένος χορευτής» αλλά και «Η θεωρεία των Πάντων – Η ζωή του Στίβεν Χόκινγκ».

{youtube}PJn8DF07KnY{/youtube}

 

 

(Visited 48 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*