VIDEO: Τελετή λήξης της σχολικής χρονιάς και βραβέυσεις στο 1ο Γυμνάσιο Νάξου (φώτος)

Άκης Αξαόπουλος
01/06/2018 15:27
 
 
 

Μια πανέμορφη εκδήλωση που έκλεισε τη σχολική χρονιά πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 29 Μαΐου, στο 1ο Γυμνάσιο Νάξου που περιελάμβανε βραβεύσεις για σημαντικές διακρίσεις μαθητών.

Παρόντες στην εκδήλωση εκτός από το διευθυντή, τους εκπαιδευτικούς του σχολείου και τους μαθητές, ήταν ο Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος, ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης, ο αντιπεριφερειάρχης και έπαρχος Νάξου Γιάννης Μαργαρίτης και ο πρόεδρος της δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής Αρτέμης Ψαρρός.

Κατά την εκδήλωση απονεμήθηκαν διπλώματα συμμετοχής στους μαθητές του σχολείου που συμμετείχαν στους σχολικούς αγώνες αθλοπαιδιών, αλλά και βραβεύσεις με μετάλλια, σε όσους μαθητές διακρίθηκαν στα αγωνίσματα στίβου των σχολικών αγώνων Γυμνασίων της Νάξου.

Στη συνέχειαβρα βεύτηκαν οι μαθητές Νίκος Παντελαίος (Γ΄ τάξη) και Λένναρτ Νοϋμπάουερ (Β΄τάξη) που διακρίθηκαν στα αγωνίσματα τους, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Στο Νίκο Παντελαίο που διακρίθηκε με την Μικτή Ομάδα Ποδοσφαίρου Κυκλάδων στην κατηγορία Κ16, η οποία κατέλαβε την 3η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα προεπιλογής Εθνικών Ομάδων και από την οποία ξεχώρισε και κλήθηκε να συμμετέχει στις προπονήσεις της Εθνικής Ομάδας της Ελλάδας απονεμήθηκε η τιμητική πλακέτα του σχολείου από τον Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλίνικο.

Η δεύτερη βράβευση έγινε από τον δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στον Λένναρτ Νοϋμπάουερ ο οποίος έχει διακριθεί με την κατάληψη της πρώτης θέσης σε διεθνείς συναντήσεις στο Windurfing Freestyle. Ο Λένναρτ αρχές του χρόνου, ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου σε αγώνες που έγιναν στην Ισπανία κατακτώντας την 1η θέση στη κατηγορία κάτω των 15 ετών. Η επιτυχημένες παρουσίες του συνεχίστηκαν στην Αυστραλία και την Ελλάδα και θα συνεχιστούν κι φέτος το καλοκαίρι στα κανάρια Νησιά (Φουέρτεβεντούρα), στο Lanzarote και στο Γκραν Κανάρια όπου θα κληθεί να διατηρήσει τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης και να κατακτήσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Στην ομιλία του ο διευθυντής του σχολείου Στράτος Φουτάκογλου μεταξύ άλλων τόνισε: “Το 1ο Γυμνάσιο Νάξου σε τρία χρόνια κλείνει ένα κύκλο 100 χρονών. Όταν ανάλαβα διευθυντής ένιωσα χαρά, περηφάνεια και αισιοδοξία”. Ο κ. Φουτάκογλου έκανε αναφορά στα έργα που γίνονται στο σχολείο αλλά και σε αυτά που πρόκειται να γίνουν. Επίσης αναφέρθηκε στις δράσεις και επισκέψεις του 1ου Γυμνασίου κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, ενώ δεν παρέλειψε να ευχηθεί “καλή σταδιοδρομία στους τελειόφοιτους”.

Τις ευχές του για τις εξετάσεις που ξεκινούν την Παρασκευή έδωσε ο Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος ο οποίος αναφέρθηκε στις επιτυχίες των μαθητών χαρακτηρίζοντας την ημέρα “χαρούμενη” για τους μαθητές αλλά και ως μια θλιβερή επέτειο για το έθνος μας η οποία είναι η Άλωση της Πόλης. “Η σημερινή μέρα και η χθεσινή γιορτή του Αγίου Πνεύματος μας διδάσκει ότι πρέπει να έχουμε ενότητα και αγάπη μεταξύ μας” σημείωσε και συνέστησε στους μαθητές “να προσέχουν τους πειρασμούς που υπάρχουν έξω”.

Ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης αφού εξέφρασε την ικανοποίηση του για την παρουσία του σε αυτή την εκδήλωση έδωσε συγχαρητήρια στους καθηγητές που ετοιμάζουν τα παιδιά για το μέλλον και ευχήθηκε στα παιδιά καλή πρόοδο και καλές διακοπές. Τέλος τόνισε ότι η δημοτική αρχή θα εξακολουθήσει να βρίσκεται κοντά στους μαθητές και τα σχολεία.

Ο αντιπεριφερειάρχης και έπαρχος Νάξου Γιάννης Μαργαρίτης θυμήθηκε την εποχή που και ο ίδιος ήταν μαθητής στο συγκεκριμένο σχολείο και μάλιστα είχε και κάποιους από τους ίδιους καθηγητές… Έδωσε συγχαρητήρια σε εκπαιδευτικούς και μαθητές “για το δραστήριο πρόγραμμα του σχολείου”.

Ο κ. Αρτέμης Ψαρρός, ευχήθηκε σε όλους καλό καλοκαίρι και εξέφρασε την ελπίδα του να ολοκληρωθούν τα έργα που έχουν ξεκινήσει στο σχολείο και να φτιαχτεί το αμφιθέατρο, έργο που αποτελεί και “όνειρο” δικό του.

Να σημειωθεί ότι λίγο νωρίτερα, είχαν πραγματοποιηθεί ενημερωτικές ομιλίες για τον πατατόσπορο και την πατάτα της Νάξου. Ο προϊστάμενος του Γραφείου Αγροτικής Ανάπτυξης Νάξου κ. Κουκουζής μίλησε στους μαθητές για την ιστορία και τις ιδιότητες της πατάτας καθώς και για τα οφέλη της στην τοπική οικονομία. Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο εκπρόσωπος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου Ιάκωβος Βαλέρης ο οποίος αναφέρθηκε στην συμβολή της πατατοπαραγωγής στην οικονομία του νησιού αλλά και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και το περιβάλλον.

Αφορμή για την εκδήλωση αυτή ήταν η μικρή παραγωγή πατάτας που έγινε στο προαύλιο του σχολείου από ομάδες μαθητών με συντονιστή καθηγητή τον κ. Ιωάννη Κοντόπουλο. Τα λιγοστά κιλά πατάτες που παρήχθησαν …τηγανίστηκαν και προσφέρθηκαν στους μαθητές.

(Visited 248 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*