300.000 ευρώ από την Περιφέρεια για έργα επισκευής και συντήρησης σχολικών κτιρίων του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης

Άκης Αξαόπουλος
24/11/2019 14:14
 
 
 

 

Προγραμματική Σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «Επισκευές – συντηρήσεις σε σχολικά κτίρια Δήμου Σύρου Ερμούπολης (Β’ φάση)» (ύψους 300.000 ευρώ) συνυπέγραψαν ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος και ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης Νίλος Λειβαδάρας, στο πλαίσιο της υποστηρικτικής λειτουργίας της Περιφέρειας προς τους Δήμους Κυκλάδων και Δωδεκανήσου.

Πρόκειται για την 2η Προγραμματική Σύμβαση που υπογράφεται μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου Σύρου-Ερμούπολης για την βελτίωση των σχολικών υποδομών του νησιού, καθώς ο Δήμος έχει ήδη εκτελέσει έργα επισκευής και συντήρησης στις σχολικές μονάδες (προϋπολογισμού 278.000 ευρώ), βάσει της πρώτης Προγραμματικής Σύμβασης που είχε συναφθεί, αξιοποιώντας τις χρηματοδοτήσεις που η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει εξασφαλίσει ειδικά για τον σκοπό αυτό.

Το αντικείμενο της σύμβασης αφορά την εκτέλεση έργων επισκευών – συντηρήσεων σε σχολικά κτίρια του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης. Ειδικότερα, προβλέπεται να γίνουν εργασίες για την συντήρηση και επισκευή κτιριακών εγκαταστάσεων στους παιδικούς σταθμούς και στις σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο νησί της Σύρου.

Η Προγραμματική Σύμβαση είναι διάρκειας 25 μηνών και βάσει αυτής, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, αναλαμβάνει τη χρηματοδότηση του έργου, ύψους 300.000 ευρώ. Ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης , ως φορέας υλοποίησης, αναλαμβάνει την ωρίμανση και κατασκευή του έργου. Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

(Visited 48 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*