Η Τήνος απέκτησε τον πρώτο της …φωτεινό σηματοδότη!

Τήνος: φωτεινός σηματοδότης
Newsroom
11/02/2020 00:58
 
 
 

 

Ο πρώτος φωτεινός σηματοδότης εγκαταστάθηκε σε Δημοτικό Σχολείο της Τήνου! Συγκεκριμένα στο δημοτικό σχολείο του Εδιμβούργου δημιουργήθηκε κυκλοφοριακή πίστα (μέσα στο σχολείο) με φωτεινό σηματοδότη. Όπως αναφέρει η διοίκηση του σχολείου, ήταν ένας στόχος της σχολικής κοινότητας με στόχο τη σωστή «οδική» συμπεριφορά των μαθητών.

Αναλυτικά:

Είμαστε, στην ευχάριστη θέση ν’ ανακοινώσουμε ότι εγκαταστάθηκε στο… Δημοτικό Σχολείου Εξωμβούργου… ο πρώτος φωτεινός σηματοδότης στην Τήνο!
Η δημιουργία κυκλοφοριακής πίστας με φωτεινό σηματοδότη, εντός του σχολικού κτηρίου του Δημοτικού Σχολείου Εξωμβούργου, ήταν ένας από τους μακροπρόθεσμους στόχους της σχολικής μας κοινότητας και του Συλλόγου Γονέων.

Τήνος: φωτεινός σηματοδότης

Μετατρέψαμε τον μακρύ διάδρομο του σχολείου σε δρόμο διπλής κατεύθυνσης με διαγράμμιση, έναν κυκλικό κυκλοφοριακό κόμβο με λειτουργία φωτεινού σηματοδότη, διαβάσεις πεζών και διάφορες σημάνσεις οδικής κυκλοφορίας. Διαχωρίσαμε τη κεντρική σκάλα σε πλευρά ανάβασης από τη μια, και κατάβασης από την άλλη, υποχρεωτικά.

Αναθέσαμε σε μαθητές Ε’-Στ’ τάξεων, το ρόλο των Σχολικών Τροχονόμων για την αποτελεσματική επιτήρηση των κανόνων κυκλοφορίας και την επιβολή προστίμων στους «παραβάτες» μαθητές (π.χ. μάζεμα φύλλων, τακτοποίηση τάξης κλπ.), συμπεριλαμβανομένου ενός point system στο «δίπλωμα» του κάθε μαθητή. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, σε σύντομο χρονικό διάστημα, τη σωστή διέλευση μαθητών, σύμφωνα με τον Κ.Ο.Κ. Η σωστή «οδική» συμπεριφορά έχει γίνει πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της σχολικής μας πραγματικότητας.

H εξοικείωση με την κυκλοφοριακή αγωγή

Τήνος: φωτεινός σηματοδότης

Μελέτες έχουν δείξει πως η εξοικείωση με την κυκλοφοριακή αγωγή από μικρή ηλικία προάγει υπεύθυνους πολίτες με μεγαλύτερη υπευθυνότητα σε θέματα οδικής ασφάλειας. Η δημιουργία Κυκλοφοριακής Πίστας εντός του σχολικού μας συγκροτήματος έχει πολλαπλά οφέλη για τους μαθητές μας. Από τη μια εκπαιδεύονται βιωματικά και σε μορφή παιχνιδιού καθημερινά, για τη σωστή τήρηση των κανόνων της κυκλοφοριακής αγωγής και από την άλλη βελτιώνεται η συμπεριφορά τους . Πλέον δεν τρέχουν όταν βγαίνουν για διάλειμμα, αλλά περπατούν ήρεμα, ο ένας πίσω από τον άλλο ακολουθώντας την λωρίδα τους. Περιμένουν στο φανάρι και στην σκάλα χωρίς σπρωξίματα και φωνές, σεβόμενοι ο ένας τον άλλο και ταυτόχρονα τους κανόνες του Κ.Ο.Κ. της πίστας μας.

Τήνος: φωτεινός σηματοδότης

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Σύλλογο Γονέων για την οικονομική υποστήριξη του έργου, τον κ. Γιαννούλη Παλαμάρη για την ηλεκτρολογική εγκαταστάτη και τον κ. Πέτρο Τριαντάφυλλο για τη μεταφορά του σηματοδότη. Επίσης και τη Δημοτική Αστυνομία Τήνου η οποία προσφέρθηκε να κάνει στα παιδιά -για τα εγκαίνια της πίστας – ένα πρωτότυπο μάθημα οδικής κυκλοφορίας!

Η διοίκηση του σχολείου

(Visited 182 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*