Νέος κύκλος δωρεάν σεμιναρίων από το ΚΕΚ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα

Newsroom
24/02/2020 15:04
 
 
 

 

Την έναρξη νέων επιμορφωτικών σεμιναρίων και ημερίδων για το έτος 2020 ανακοινώνει το ΚΕΚ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ, στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Δράσεις Ενημέρωσης, Επιμόρφωσης και Κατάρτισης», το οποίο χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Όπως δήλωσε η Πρόεδρος του ΚΕΚ κα Χαρίκλεια Γιασιράνη, το τελευταίο 20ήμερο έχουν ξεκινήσει περισσότερα από 130 σεμινάρια και εκπαιδευτικές δράσεις τόσο στη Ρόδο, όσο και σε άλλα νησιά της Δωδεκανήσου, ενώ πολύ σύντομα θα γίνει η έναρξη αντίστοιχων δράσεων και στις Κυκλάδες.

Μέσω των σεμιναρίων, η πλειονότητα των οποίων αφορούν τον τουρισμό, οι καταρτιζόμενοι και οι καταρτιζόμενες αποκτούν γνώση, εμπειρία και δεξιότητες για την επαγγελματική τους εξέλιξη στην αγορά εργασίας, ενώ μέσω των χειροτεχνικών σεμιναρίων επιχειρείται η αναβίωση και διάδοση των παραδοσιακών τεχνών και επαγγελμάτων που τείνουν προς εξαφάνιση.


Τα σεμινάρια που έχουν ξεκινήσει ή πρόκειται να ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα είναι:
*Ξένες γλώσσες εστιασμένες στην εξυπηρέτηση των τουριστών (Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ισπανικά, Τουρκικά, Αραβικά, Κινέζικα).
*Υπολογιστές.
* Τουριστικές Υπηρεσίες (Υποδοχή, Οροφοκομία, Διαχείριση μικρών τουριστικών καταλυμάτων).
*Πωλήσεις – Επικοινωνία με τον πελάτη.
*Marketing, Σέρβις καταστημάτων μαζικής εστίασης.
*Μαγειρική-Ζαχαροπλαστική.
*Χειροτεχνικές Κατασκευές (αγιογραφία, ξυλογλυπτική, κεραμική, κοσμήματα, ραπτική, βελονάκι, βοτσαλωτό, παραδοσιακό υπόδημα Καρπάθου ),
*Πρώτες Βοήθειες κ.α.

Στην ιστοσελίδα του έργου www.katartisi-pnai.gr, έχει αναρτηθεί το πρόγραμμα σεμιναρίων πολυποίκιλων θεματικών εκπαίδευσης τα οποία θα υλοποιούνται κατόπιν διαβούλευσης με τα Επαρχεία, τους Δήμους, Δημοτικές ενότητες, Συλλόγους, Επιμελητήρια κι άλλους φορείς. Το πρόγραμμα αυτό διαρκώς θα εμπλουτίζεται με νέες εκπαιδευτικές δράσεις.

Υπενθυμίζεται στους ενδιαφερόμενους ότι τα σεμινάρια απευθύνονται σε ενήλικες, ανεξαρτήτως ηλικίας, μορφωτικού επιπέδου, καταγωγής και επαγγελματικής κατάστασης με στόχο την ανάπτυξη και αναβάθμιση επαγγελματικών δεξιοτήτων, ενώ η συμμετοχή στα σεμινάρια είναι δωρεάν.

Όσοι ολοκληρώσουν επιτυχώς τη συμμετοχή τους στα προγράμματα επιμόρφωσης θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης από το ΚΕΚ Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ.

(Visited 119 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*