Δήλωση του αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου Χαράλαμπου Κόκκινου για την ανακοίνωση των βάσεων στα ΑΕΙ και ΤΕΙ

admin
26/08/2015 13:22
 
 
 

Ανακοινώθηκαν σήμερα οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος κάποιοι χαμογέλασαν γιατί πέτυχαν το στόχο τους, αλλά και κάποιοι στενοχωρήθηκαν, γιατί δεν ευοδώθηκαν οι προσπάθειες τους.

Αισθάνομαι την ανάγκη ως γονιός, ως εκπαιδευτικός και ως άνθρωπος της αυτοδιοίκησης να απευθυνθώ σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στον αγώνα των Πανελληνίων εξετάσεων, αλλά και στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς.

*Σε αυτούς που πέτυχαν το στόχο τους να εισαχθούν στη Τριτοβάθμια   Εκπαίδευση τους συγχαίρω θερμά. Έδωσαν τη μάχη και κέρδισαν. Οφείλουν να συνεχίσουν και να μην επαναπαυτούν. Οι προσπάθειες πρέπει να είναι διαρκείς, ο αγώνας για δια βίου εκπαίδευση συνεχής. Η απόκτηση γνώσεων είναι το βασικό εφόδιο για να ανταποκριθούν στις σύγχρονες προκλήσεις.

*Σε αυτούς που δεν πέτυχαν το στόχο τους να εισαχθούν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας. Ψηλά το κεφάλι, έδωσαν μια μάχη που δεν την κέρδισαν , όμως η ζωή είναι γεμάτη αγώνες και δίνει πολλές ευκαιρίες. Αν προσπαθήσουν και βελτιώσουν τα λάθη τους, θα τα καταφέρουν. Την πρόσκαιρη απογοήτευση να τη διαδεχτεί η αισιοδοξία και η οργανωμένη προσπάθεια.

*Στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς θα αναφέρω το αυτονόητο και αυτό που στη συντριπτική τους πλειοψηφία πράττουν. Να είναι σταθερά κοντά στα παιδιά.

Η επιτυχία μας ως λαός είναι να διδασκόμαστε από τα λάθη μας, να ενθαρρυνόμαστε από τις επιτυχίες μας και να προχωράμε με στόχο να ανοίξουμε επιτυχημένους δρόμους. Η αρνητική συγκυρία που βιώνει ο ελληνικός λαός στη χώρα μας που μαστίζεται από την οικονομική κρίση μας στέλνει το μήνυμα – δίδαγμα ότι:

Τίποτα δεν χαρίζεται και όλα κατακτιούνται με αγώνες.

Η επένδυση στη γνώση είναι η απάντηση στη κρίση.

 

Χαράλαμπος Κόκκινος

Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου

 

 

(Visited 19 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*