Πρόθεση να ξεκινήσει νωρίτερα από τις 11 Σεπτεμβρίου η νέα σχολική χρονιά

Άκης Αξαόπουλος
18/05/2020 12:12
 
 
 

 

Η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη μίλησε για τη νέα σχολική χρονιά καθώς και για την δεύτερη φάση επιστροφής των μαθητών στα σχολεία, με την επανέναρξη των δημοτικών.

Αναφορικά με την επανέναρξη των δημοτικών σχολείων η ίδια τόνισε «μετά τις 20 Μαΐου θα είναι η κρίσιμη εβδομάδα για να ληφθούν αποφάσεις για το άνοιγμα και αυτών των σχολείων ή όχι. Δεν υπάρχει σενάριο για άνοιγμα μόνο για την Ε και ΣΤ Δημοτικού. Η πορεία του ιού δείχνει θετικά στοιχεία για να γυρίσουμε όλοι σταδιακά στην καθημερινότητα. Μετά λοιπόν και την προσεχτική αποτίμηση των οδηγιών από τους ειδικούς, θα αποφασίσουμε».

Παράλληλα, μιλώντας, για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς η οποία κάθε χρόνο, ξεκινά στις 11 Σεπτεμβρίου υπογράμμισε πως «υπάρχει πρόθεση να ξεκινήσει νωρίτερα η νέα σχολική χρονιά και συγκεκριμένα τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου. Ας περιμένουμε τους ειδικούς και εμείς θα είμαστε σε θέση να εφαρμόσουμε τις οδηγίες». Αναφορικά με το μάθημα μέσω κάμερας τέλος απάντησε μιλώντας στον ΑΝΤ1: «Αφορούν κλειστές ψηφιακές τάξεις ή μόνο την παράδοση του μαθήματος. Έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για να διαφυλάσσονται τα προσωπικά δεδομένα.

(Visited 139 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.