Δυναμική διαμαρτυρία των μαθητών της Σύρου

admin
02/11/2015 17:41
 
 
 

Δυναμική ήταν η σημερινή πορεία που πραγματοποίησαν οι μαθητές των τριών γυμνασίων και του ΓΕΛ Σύρου, στο πλαίσιο των πανελλαδικών κινητοποιήσεων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Παιδεία.

Πρώτος «σταθμός» των μαθητών ήταν το κτίριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου στο λιμάνι της Ερμούπολης και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στην πλατεία Μιαούλη και στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ν. Αιγαίου.

Στην πορεία συμμετείχαν και εκπαιδευτικοί, οι οποίοι μέσω και της ΕΛΜΕ Α’ Κυκλάδων, έχουν δηλώσει την αμέριστη συμπαράστασή τους στον αγώνα των μαθητών.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του 15μελούς συμβουλίου του Γενικού Λυκείου Σύρου Ιωσήφ Βακόνδιος, σε δηλώσεις του, χαρακτήρισε ως «σύστημα ανισότητας» το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα και εξήγησε ότι οι πανελλαδικές κινητοποιήσεις έχουν ως στόχο τη διεκδίκηση να λυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σχολικές μονάδες (ελλιπής χρηματοδότηση, κενά εκπαιδευτικών, έλλειψη βιβλίων, αναλώσιμων, υποδομών κλπ.), τα οποία είναι περισσότερο αισθητά στα σχολεία των νησιών.

Σημειώνεται ότι τα λύκεια της Σύρου και το 1ο Γυμνάσιο Σύρου τελούν υπό κατάληψη.

(φωτό: cyclades24.gr)

 

 

(Visited 36 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*