Αντιμέτωπο με τον κίνδυνο να μη λειτουργήσει φέτος το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στη Νάξο

Newsroom
26/10/2020 23:32
 
 
 

 

Με τον κίνδυνο να μην ανοίξει φέτος βρίσκεται αντιμέτωπο το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στη Νάξο αφού η υπουργός Παιδείας δεν έχει υπογράψει ακόμη -τρεις μέρες πριν την καταληκτική ημερομηνία- την απόσπαση του εκπαιδευτικού που θα αναλάμβανε την ευθύνη των εγγραφών και της λειτουργίας του σχολείου.

Όπως έκανε γνωστό μιλώντας στο naxostimes.gr ο υπεύθυνος για τα σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας στις Κυκλάδες Γιώργος Στεφάνου, ενώ έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαραίτητες διαδικασίες, μέχρι στιγμής δεν έχει υπογραφεί η απόσπαση του ενδιαφερόμενου εκπαιδευτικού στο ΣΔΕ Νάξου και η σχολική χρονιά για 33 μαθητές κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα.

«Κάθε χρόνο το Υπουργείο Παιδείας αποσπά ένα μόνιμο εκπαιδευτικό στα παραρτήματα του σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στη Σαντορίνη και τη Νάξο.
Τη φετινή χρονιά δεν έχει γίνει αυτή η απόσπαση με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κάποιος να ξεκινήσει τη λειτουργία του σχολείου και να έχει την ευθύνη για το άνοιγμα και το κλείσιμο, τις εγγραφές και όλα τα απαραίτητα στο ΣΔΕ Νάξου» σημειώνει ο κ. Στεφάνου στο naxostimes.gr.

Οι μαθητές οι οποίοι είχαν προαχθεί από πέρσι στη Β τάξη του σχολείου είναι 33 στον αριθμό και βρίσκονται σε αναμονή. Αρκετοί από τους ανθρώπους που έκαναν αίτηση να εγγραφούν φέτος, παραμένει η αίτηση τους ανεφάρμοστη, δηλαδή δεν υπάρχει κανείς να συγκεντρώσει τα δικαιολογητικά ώστε να υλοποιηθεί η εγγραφή και έτσι το σχολείο στην ουσία δεν λειτουργεί.

Ο υπεύθυνος ΣΔΕ Κυκλάδων Γιώργος Στεφάνου

«Στη Νάξο δεν έχει γίνει τίποτα απολύτως» τονίζει ο Υπεύθυνος για τα ΣΔΕ Κυκλάδων και προσθέτει ότι «σύμφωνα με τον κανονισμό του σχολείου, στις 30 Οκτωβρίου τελειώνει η προθεσμία για εγγραφές, οπότε αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, το πιο πιθανό είναι το σχολείο να μείνει κλειστό για όλη τη χρονιά φέτος».

«Στον αέρα» το ΣΔΕ Νάξου

Όλες οι διαδικασίες ώστε να αποσπαστεί ο εκπαιδευτικός έχουν πραγματοποιηθεί και το θέμα πλέον βρίσκεται από τα μέσα Σεπτεμβρίου στα χέρια της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας.
«Προβλέπεται ότι ο διευθυντής του ΣΔΕ ενημερώνει όσους εκπαιδευτικούς ενδιαφέρονται να αποσπαστούν, κάτι που συνέβη κι εφέτος. Ενδιαφέρον έδειξε ο εκπαιδευτικός του ΓΕΛ Νάξου «Μανώλης Γλέζος» Στέλιος Μαργαρίτης ώστε να αποσπαστεί στο σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας. Οι διαδικασίες ξεκίνησαν με την πρόσκληση του υπουργείου και την εκδήλωση ενδιαφέροντος από τον κ. Μαργαρίτη…

Η υπεύθυνη από το Υπουργείο γι αυτή τη διαδικασία έχει προωθήσει προς την ηγεσία του υπουργείου το σχετικό έγγραφο που αναφέρει το όνομα του κ. Μαργαρίτη ως μοναδικού ενδιαφερόμενου από τα μέσα του Σεπτέμβρη. Η υπουργός ωστόσο δεν υπογράφει αυτή την απόσπαση και έτσι, εξαιτίας αυτής της καθυστέρησης και μη υπογραφής, είναι ολόκληρο το σχολείο στον αέρα» σημείωσε ο κ. Στεφάνου.

«Είναι ένα θέμα ανεξήγητο, δηλαδή κάποιος που ενδιαφέρεται για τη λειτουργία των σχολείων, που ενεργεί για το καλό ώστε να ξεπεραστούν οι δυσκολίες, με καταλήψεις κ.λπ., για ένα σχολείο που δεν έχει τέτοια προβλήματα να μη βάζει την υπογραφή του απλά για να ξεκινήσει η λειτουργία ενός σχολείου».

Όπως είπε ο υπεύθυνος των ΣΔΕ Κυκλάδων, έχει ζητηθεί και η συνεργασία με το διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και της Περιφερειακής διευθύντριας ώστε να βοηθήσουν με την απόσπαση κάποιου εκπαιδευτικού, αλλά μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχουν μπει ούτε κι εκεί υπογραφές.

«Αναμένουμε…» λέει ο κ. Στεφάνου που τονίζει ότι «αν δεν τακτοποιηθεί άμεσα το θέμα, δεν πρόκειται να λειτουργήσει φέτος το σχολείο».

Να σημειωθεί ότι το ΣΔΕ Νάξου είναι το «φυτώριο» των νεοϊδρυθέντων νυχτερινών σχολείων του νησιού αφού ένα μεγάλο μέρος των μαθητών αφού ολοκληρώσουν το Γυμνάσιο, συνεχίζουν τις σπουδές τους στα νυχτερινά Λύκεια.

Αν οι αρμόδιοι εγκαταλείψουν το «φυτώριο» εννοείται ότι όλο το έργο που έχει γίνει θα πάει χαμένο.

(Visited 968 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*