Κλείνουν τα δημοτικά και νηπιαγωγεία – Μεσημέρι η τηλεκπαίδευση

tsanta sholeio
Άκης Αξαόπουλος
14/11/2020 12:30
 
 
 

 

Κλειστά δημοτικά, νηπιαγωγεία και βρεφονηπιακοί μέχρι τις 30 Νοεμβρίου, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

Πιο συγκεκριμένα, από την ερχόμενη Δευτέρα 16/11 και για δύο εβδομάδες, μπαίνει «λουκέτο» στα δημοτικά σχολεία, τα νηπιαγωγεία και τους παιδικούς σταθμούς σε όλη την Ελλάδα.

Στο πλαίσιο αυτό, τα μαθήματα θα γίνονται μέσω της εκπαιδευτικής τηλεόρασης, δηλαδή από τη Δευτέρα στις 09:00 θα αρχίσουν να προβάλλονται τηλεοπτικά μαθήματα για μαθητές δημοτικού και με σύγχρονη τηλεκπαίδευση, όπου τα σχολεία μεθαύριο θα καραρτίσουν το πρόγραμμα και την Τετάρτη θα ξεκινήσουν τα μαθήματα, τα οποία θα είναι υποχρεωτικά.

Μάλιστα, όπως υπογράμμισε η κ. Κεραμέως, κάθε διδιακτική ώρα θα διαρκεί 30 λεπτά και τα μαθήματα των δημοτικών θα γίνονται από 14:00-17:00 και των νηπιαγωγείων από 14:00-16:20.

Παράλληλα, ανοιχτά θα παραμείνουν μόνο τα ειδικά σχολεία, ενώ τα Γυμνάσια και τα Λύκεια έχουν κλείσει ήδη από τις 7 Νοεμβρίου, που η Ελλάδα μπήκε σε lockdown.

Σύμφωνα με την υπουργό, οι μαθητές επιστρέφουν στην τηλεκπαίδευση, ενώ το υπουργείο Εσωτερικών θα μεριμνήσει και για τις άδειες ειδικού σκοπού στους γονείς υπαλλήλους του δημοσίου, όπως έγινε γνωστό ήδη από την εγκύκλιο που εκδόθηκε χτες.

 

Πηγή: aftodioikisi.gr

(Visited 239 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*