Τρία ακόμα video των μαθητών της Τραγαίας Νάξου στο “youth4 Greece” – Δείτε τα!

admin
03/02/2016 19:46
 
 
 

Τρία ακόμη video που επιμελήθηκαν τα παιδιά του Γυμνασίου Τραγαίας έγιναν δεκτά στο youth4 Greece και αναρτήθηκαν στο διαδραστικό χάρτη της Ελλάδας στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στην ημέρα ασφαλούς διαδικτύου.

Οι μαθητές του Γυμνασίου Τραγαίας έγιναν “Πρεσβευτές” στην “Ημέρα ασφαλούς διαδικτύου” και “Ανάλαβαν δράση για ένα καλύτερο Διαδίκτυο!”.

Μετά τα “χατζανέματα” τα τρία νέα βίντεο που αναρτήθηκαν, αφορούν τις κατηγορίες “Αξιοθέατα” και “Τοπικές συνταγές”. Πιο συγκεκριμένα, στην κατηγορία “Αξιοθέατα” εγκρίθηκαν δυο video των μαθητών. Το πρώτο αφορά ξενάγηση στη βυζαντινή εκκλησία, Παναγία Πρωτόθρονη στο Χαλκί Νάξου και το δεύτερο είναι αφιερωμένο στην Απείρανθο, όπου η μαθήτρια Νίκη Γλέζου της Γ΄ Τάξης δούλεψε γύρω στις 8 ώρες, αφού επισκέφθηκε , εκτός από την Απείρανθο, τα σμυριδωρυχεία και τη Μουτσούνα. Στο video περιλαμβάνεται και συνέντευξη του προέδρου του χωριού κ. Μπάκαλου. Είναι πραγματικά μία εξαιρετική δουλειά…

Αξιοθέατα

Στο video οι μαθητές της Α΄ τάξης Γυμνασίου Τραγαίας μας ξεναγούν στην εκκλησία και μας μιλούν για την ιστορία της… 

{youtube}qG2FUD-Ptjs{/youtube}

Σε αυτό το video η μαθήτρια Νίκη Γλέζου μας ξεναγεί στην Απέιρανθο, τα σμυριδορυχεία και τη Μουτσούνα…

{youtube}Si7VKNaGXDs{/youtube}

Στην κατηγορία Τοπικές Συνταγές, το video των μαθητών της Β΄ Γυμνασίου παρουσιάζει μια νόστιμη παραδοσιακή συνταγή από την Απείρανθο Νάξου. Η κ. Μαριέττα Γαλάνη μαγειρεύει Κόκορα Κοκκινιστό… 

{youtube}ezchRFKqyPA{/youtube}

Να υπενθυμίσουμε, ότι το πρώτο video των μαθητών που έγινε δεκτό στο youth4 Greece ήταν τα “χατζανέματα” που αναρτήθηκε στο διαδραστικό χάρτη πάνω στη Νάξο! Στα “χατζανέματα” ο κ. Γιάννης Κριμιτζάς εξηγεί το έθιμο της απόσταξης της ρακής στη Νάξο (Απείρανθο) το φθινόπωρο…

Να σημειωθεί ότι το έργο “Youth4Greece” έχει ως στόχο να προβάλλει την Ελλάδα μέσα από τα μάτια των παιδιών και των εφήβων, επιτρέποντάς τους να δημιουργήσουν αμιγώς πρωτότυπα βίντεο, σε σχέση με τα αξιοθέατα του τόπου τους –ιστορικά, πολιτιστικά, φυσικής ομορφιάς– τις τοπικές εκδηλώσεις και τις τοπικές συνταγές, προσκαλώντας με αυτό τον τρόπο συνομήλικους τους, αλλά και όλους τους επισκέπτες της πλατφόρμας να γνωρίσουν τη χώρα μας.

Μέσα από αυτό το έργο, μαθητικές τάξεις, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς τους, δημιουργούν διαδικτυακό υλικό συμβάλλοντας άμεσα στην προαγωγή καλού και ποιοτικού περιεχομένου, κατανοώντας ταυτόχρονα τις πολύ σημαντικές έννοιες της πρωτοτυπίας, της πνευματικής ιδιοκτησίας και της συνεργασιμότητας.

(Visited 18 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*