Να παραιτηθούν όλα τα μέλη των υπηρεσιακών συμβουλίων ζητούν εκπαιδευτικοί των Κυκλάδων

Newsroom
15/03/2021 22:49
 
 
 

 

Να παραιτηθούν όλα τα μέλη των υπηρεσιακών συμβουλίων ζητούν με κοινή τους ανακοίνωση οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών των Κυκλάδων.

Όπως καταγγέλλουν, μέλη του ΠΥΣΠΕ Κυκλάδων «όχι μόνο δεν έχουν προβεί στην αυτονόητη παραίτηση τους, αλλά μέσω προσωπικών επιστολών, και στην εναγώνια προσπάθειά τους να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, έχουν υποπέσει σε απίστευτους λεκτικούς ακροβατισμούς και αυτοαναιρέσεις».

“Το διακύβευμα είναι η ενότητα του εκπαιδευτικού κόσμου που σύσσωμος καταδικάζει με συντριπτικά ποσοστά αποχής κι απ’ τις ηλεκτρονικές εκλογές – παρωδία κι απ’ την αξιολόγηση – χειραγώγηση τις αυταρχικές κι αντιεκπαιδευτικές μεθοδεύσεις της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ, αναμένοντας ως ελάχιστη ένδειξη συμπόρευσης την ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ όλων των μελών όλων των Υπηρεσιακών Συμβουλίων” προσθέτουν.

Η πλήρης ανακοίνωση:

Πραγματικά δεν έχει προηγούμενο αυτό που συμβαίνει με κάποια απ’ τα μέλη του ΠΥΣΠΕ Κυκλάδων, τα οποία όχι μόνο δεν έχουν προβεί στην αυτονόητη παραίτησή τους, αλλά μέσω προσωπικών επιστολών, και στην εναγώνια προσπάθειά τους να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, έχουν υποπέσει σε απίστευτους λεκτικούς ακροβατισμούς και αυτοαναιρέσεις.

– Γιατί πώς είναι δυνατό απ’ τη μια να ισχυρίζονται πως σέβονται τις αποφάσεις της ΔΟΕ κι απ’ την άλλη να μην προβαίνουν στην απαραίτητη για τον κλάδο και την ομοσπονδία παραίτησή τους;

– Γιατί πώς είναι δυνατό να εμφανίζονται ως υποστηριχτές των εκπαιδευτικών, την ίδια στιγμή που, καλώντας τα σωματεία να ξεκινήσουν τις διαδικασίες διαγραφής τους, εμφανώς διαλέγουν πλευρά και στρέφονται ενάντια στη συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων;

– Γιατί πώς είναι δυνατόν να εμφανίζονται ως υποστηριχτές του Κλάδου, όταν μέσω της έμπρακτης στάσης τους αποτελούν μειοψηφία, ακόμα κι αυτού του 5% που πήρε μέρος πανελλαδικά στο φιάσκο των ηλεκτρονικών εκλογών;

– Γιατί πώς είναι δυνατόν τα «εκλεγμένα» μέλη που έστειλαν επιστολές να ομιλούν για σεβασμό, όταν οι ίδιοι δε σεβάστηκαν τους εαυτούς τους και τους συναδέλφους τους, που πριν τις ηλεκτρονικές «εκλογές» τούς καλούσαν σε αποχή απ’ αυτές, υπογράφοντας μάλιστα την απόσυρση των υποψηφιοτήτων τους και τώρα, μιλώντας για «αδιέξοδο» και διαφοροποιημένη πρόταση, νομιμοποιούν με την παρουσία τους αποτελέσματα(;) “εκλογών” (ψήφισαν μόλις 37 απ’ τους 1260) και δεν παραιτούνται;

– Γιατί πώς είναι δυνατόν τα «εκλεγμένα» μέλη που έστειλαν επιστολές να ομιλούν για σεβασμό, όταν οι ίδιοι δε σέβονται ακόμα και τη δική τους διαφοροποιημένη πρόταση, με την οποία ζητούσαν απ’ την ΔΟΕ να αναγνωρίσει τους «επανεκλεγμένους» αιρετούς του 2018;

Μόνο ένα απ’ τα τέσσερα “εκλεγμένα” μέλη του ΠΥΣΠΕ Κυκλάδων ήταν αιρετό μέλος το 2018, οι άλλοι γιατί δεν παραιτούνται; Κάτι που ήδη έχουν πράξει τα «εκλεγμένα» μέλη σε όλα τα άλλα ΠΥΣΠΕ – εξαιρουμένου ενός – με πιο πρόσφατο και τρανταχτό παράδειγμα το γειτονικό ΠΥΣΠΕ Δωδεκανήσου.

Το διακύβευμα, βεβαίως, δεν είναι η αποδοχή των προβλεπόμενων απ’ τα καταστατικά των σωματείων πειθαρχικών μέτρων – εδώ απ’ ό,τι φαίνεται εξαντλείται ο σεβασμός των “εκλεγμένων” που έστειλαν επιστολές – ούτε το κατά πόσο νομότυπη ήταν η διαδικασία που ακολουθήθηκε απ’ τους αιτούντες να συμμετέχουν στο ΠΥΣΠΕ. Οι παραπλανητικές αυτές αναφορές μόνο θυμηδία μπορούν να προκαλέσουν.

Το διακύβευμα είναι η ενότητα του εκπαιδευτικού κόσμου που σύσσωμος καταδικάζει με συντριπτικά ποσοστά αποχής κι απ’ τις ηλεκτρονικές εκλογές – παρωδία κι απ’ την αξιολόγηση – χειραγώγηση τις αυταρχικές κι αντιεκπαιδευτικές μεθοδεύσεις της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ, αναμένοντας ως ελάχιστη ένδειξη συμπόρευσης την ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ όλων των μελών όλων των Υ.Σ.

Στη δεδομένη κρισιμότητα των στιγμών δε χωρούν μονοπρόσωπες πορείες και ανούσιες προσωπικές αντιπαραθέσεις. Τα πράγματα είναι εξαιρετικά απλά και συνοψίζονται σε μία μόνο πρόταση:

Ή με τη μάχιμη εκπαίδευση και τα σωματεία ή με το Υπουργείο.

Εμείς θα συνεχίζουμε να κάνουμε το χρέος μας, να υπηρετούμε τους συναδέλφους απ’ τη δική τους μεριά. Απ’ την πλευρά του αδιάκοπου αγώνα και της συλλογικής διεκδίκησης.

Η τελική απάντηση και ανήκει και θα δοθεί από όλες τις συναδέλφισσες και όλους τους συναδέλφους που ενωτικά , μαχητικά , αποφασιστικά δίνουν καθημερινά τη μάχη της υπεράσπισης του δημόσιου σχολείου.

Την ανακοίνωση συνυπογράφουν οι σύλλογοι εκπαιδευτικών:

Άνδρου, Κέας, Κύθνου και Σερίφου «Θεόφιλος Καΐρης»

Νάξου, Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων

Πάρου –Αντιπάρου «Π. Καλλιέρος»

Σύρου – Τήνου – Μυκόνου

(Visited 80 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*