1ο Θερινό Σχολείο Ανοικτών Τεχνολογιών για μαθητές Γυμνασίου στη Σύρο

Newsroom
30/06/2021 17:38
 
 
 

Το Εργαστήριο Ανοικτών Τεχνολογιών Δήμου Σύρου – Ερμούπολης πρόκειται να διοργανώσει στην Ερμούπολη, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο 2021, το 1ο Θερινό Σχολείο Ανοικτών Τεχνολογιών για μαθητές Γυμνασίου.

Το Εργαστήριο Ανοικτών Τεχνολογιών Δήμου Σύρου – Ερμούπολης υποστηρίζεται από τον Δήμο Σύρου-Ερμούπολης και την ΕΕΛΛΑΚ, με την συνεργασία του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου και της εκπαιδευτικής κοινότητας του νησιού.

Τα μαθήματα χωρίζονται σε 2 κύκλους και θα υλοποιηθούν στο χώρο της παιδικής βιβλιοθήκης Ερμούπολης, απογευματινές ώρες.

*1ος κύκλος : 5 Ιουλίου 2021 έως 17 Ιουλίου 2021.

*2ος κύκλος : 27 Ιουλίου 2021 έως 7 Αυγούστου 2021.

Στο πλαίσιο των μαθημάτων του 1ου κύκλου καλούνται μαθητές Γυμνασίου που έχουν το ενδιαφέρον να παρακολουθήσουν εισαγωγικά μαθήματα ανοικτών τεχνολογιών να δηλώσουν την συμμετοχή τους στις θεματικές ενότητες:

Εκπαιδευτική Ρομποτική με την ανοικτή πλατφόρμα Arduino (εκπαιδευτές: Μανώλης Αργυρός, Γιώργος Δεληγιαννίδης)
*Δευτέρα 5/7, Τρίτη 6/7, Πέμπτη 8/7 (απογευματινές ώρες).
*Δευτέρα 12/7, Τρίτη 13/7, Πέμπτη 15/7 (απογευματινές ώρες).

Το Arduino είναι μια πρωτότυπη ανοικτή πλατφόρμα (μικρός υπολογιστής) ειδικά σχεδιασμένη για εύκολη χρήση. Οι μαθητές θα γνωρίσουν βασικές αρχές ηλεκτρονικής & ηλεκτρονικών συστημάτων, κινητήρων και αισθητήρων, θα κατασκευάσουν και προγραμματίσουν αυτοματισμούς και ρομποτικές διατάξεις.

Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών (GIS – Geographic Information Systems, εκπαιδευτής: Δρ. Αβραάμ Μαυρίδης)
*Τρίτη 6/7, Πέμπτη 8/7, Παρασκευή 9/7 (απογευματινές ώρες).
*Τρίτη 13/7, Πέμπτη 15/7, Παρασκευή 16/7 (απογευματινές ώρες).

Οι μαθητές θα έρθουν σε επαφή με το ευρύ πεδίο εφαρμογών και των λύσεων που παρέχει η ανάλυση της γεωπληροφορίας. Θα δημιουργήσουν ψηφιακούς χάρτες με το πρόγραμμα ArcGIS, ενισχύοντας την χωρική αντίληψη και την γνώση για δυναμική των χαρτών σε διάφορες θεματικές ενότητες της εκπαίδευσης (π.χ. φυσική, γεωγραφία, ιστορία, περιβαλλοντική εκπαίδευση, κλπ).

Τα μαθήματα είναι δωρεάν.

Φόρμα εγγραφής μαθητών στο 1ο Θερινό Σχολείο Ανοικτών Τεχνολογιών Δήμου Σύρου Ερμούπολης – 1ος κύκλος στο https://forms.gle/F2SVXhU8qQd1UWNA8

Περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις στην ιστοσελίδα: https://syrosopenlab.gr/

(φωτό: gisgeography.com)

(Visited 80 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*