Εκπαίδευση: Μόνο με εμβόλιο ή rapid test η είσοδος στα ΑΕΙ

amfitheatro panepistimioy
Άκης Αξαόπουλος
16/07/2021 12:05
 
 
 

 

Μόνο με εμβόλιο ή rapid test, το οποίο θα πρέπει να κάνουν μια φορά την εβδομάδα, θα μπορούν να εισέρχονται οι φοιτητές στα αμφιθέατρα και γενικότερα στους πανεπιστημιακούς χώρους.

Αυτό είναι, σύμφωνα με την «Καθημερινή», το βασικό σενάριο που υπάρχει στο κυβερνητικό τραπέζι για την λειτουργία των πανεπιστημιακών σχολών τη νέα ακαδημαϊκή περίοδο.

Θεωρείται βέβαιο ότι τα πανεπιστήμια θα λειτουργήσουν δια ζώσης την νέα περίοδο και επίσης εκτιμάται ότι το γεγονός ότι εκείνη την περίοδο αναμένεται αύξηση των κρουσμάτων στις νέες ηλικίες είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει αρκετούς φοιτητές στο δρόμο του εμβολίου.

Απόφαση-πιλότος από το ΕΚΠΑ

Η Σύγκλητος του ΕΚΠΑ έχει ήδη αποφασίσει ότι «η πρόσβαση στις αίθουσες διδασκαλίας, στα εργαστήρια, στις κλινικές, στις ανασκαφές και στις γραμματείες θα πραγματοποιείται με χρήση μάσκας και θα επιτρέπεται σε εμβολιασμένους ή σε άτομα με αρνητικό αποτέλεσμα rapid-test ή PCR test για τον ιό SARS-CoV-2. Αυτά τα tests, θα πραγματοποιούνται τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα σε άτομα που δεν έχουν εμβολιασθεί».

Στην απόφαση ζητείται από το Υπουργείο Υγείας «η λειτουργία δύο εμβολιαστικών κέντρων στους χώρους του ΕΚΠΑ για τη διευκόλυνση του εμβολιασμού των μελών της Πανεπιστημιακής Κοινότητας κατά τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο 2021».

(Visited 217 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*