Κορωνοϊός: Πάνω από 15.000 νέα κρούσματα σήμερα

Άκης Αξαόπουλος
28/12/2021 12:54
 
 
 

 

Επελαύνει η μετάλλαξη Όμικρον, εκτοξεύοντας τα κρούσματα κορονοϊού σε διπλάσια ποσοστά σε σχέση με τη Δέλτα. Στην Αττική, μάλιστα, σημειώνεται 200-300% αύξηση κρουσμάτων ημερησίως.

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας νωρίτερα στην ΕΡΤ τόνισε ότι η πρώτη ενημέρωση το πρωί έκανε λόγο για πάνω από 15.000 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο. Έτσι, το πιθανότερο είναι να ανακοινωθούν το απόγευμα κοντά στις 20.000 νέες μολύνσεις.

Την κατάσταση θα επανεξετάσει η Επιτροπή των εμπειρογνομώνων σε έκτακτη συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη. Δεν αποκλείεται, εκτιμώντας τη σημερινή και αυριανή εικόνα των κρουσμάτων, να εισηγηθούν την εφαρμογή νωρίτερα των μέτρων που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα.

“Το σενάριο να έρθουν νωρίτερα τα μέτρα με βάση την αύξηση των κρουσμάτων και την πίεση στο ΕΣΥ είναι κάτι που θα το παρακολουθούμε μέχρι την τελευταία στιγμή. Προέχει η δημόσια υγεία. Θέλουμε να εφαρμοστούν τα μέτρα από τις 3 Ιανουαρίου αλλά εάν η άνοδος των κρουσμάτων που βλέπουμε σήμερα συνεχιστεί και αύριο, θα είναι αντικείμενο της νέα σύσκεψης” είπε ο Θάνος Πλεύρης στην ΕΡΤ.

Απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός γενικευμένου lockdown αλλά άφησε ανοιχτό το “παράθυρο” για αυστηρότερα μέτρα εάν και εφόσον κριθούν απαραίτητα.

(Visited 232 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*