Τα προβλήματα του κλάδου εστίασης στις Κυκλάδες στη σύσκεψη της ΠΟΕΣΕ με το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης

Σταματίου Πρωΐου
Newsroom
11/01/2022 6:53
 
 
 

 

Σύσκεψη μεταξύ του οικονομικού επιτελείου της Κυβέρνησης και του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΕΣΕ πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου, με θέμα τα προβλήματα και η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων του κλάδου, ιδιαίτερα μετά τις επιπτώσεις από τα αυξημένα μέτρα προστασίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Έγινε εκτενής αναφορά στην κατάσταση που έχει διαμορφώσει η πανδημία και τις επιπτώσεις των αποφάσεων της Κυβέρνησης για το περιορισμό της διασποράς, που για άλλη μια φορά πλήττουν τον κλάδο.

Προτάθηκε από την πλευρά της Ομοσπονδίας μια σειρά μέτρων, όπως αυτά αποφασίστηκαν από την Ολομέλεια των Προέδρων των πρωτοβάθμιων Σωματείων και το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας.

Γιάννης Παπαδόπουλος: Η σκληρή εικόνα της αγοράς για την Εστίαση στις Κυκλάδες

Στην τοποθέτηση του ο Περιφερειάρχης Κυκλάδων της ΠΟΕΣΕ Γιάννης Παπαδόπουλος, αποτύπωσε τη σκληρή εικόνα της αγοράς για την Εστίαση στις Κυκλάδες όπως αυτή εμφανίζεται από το Νοέμβριο μέχρι σήμερα και όχι την «στιγμή».

Επίσης αναφέρθηκε στην πολύ μικρή σεζόν επάρκειας επισκεπτών που είχαν τα νησιά το καλοκαίρι του 2021 -ουσιαστικά 2 μήνες 15/7-15/9- και τέλος ανέλυσε το τεράστιο εργατικό κόστος της Εστίασης στην περιοχή των Κυκλάδων σε συνδυασμό με την εξασφάλιση στέγης που απαιτείται.

Σταϊκούρας: «Η φωτογραφία της στιγμής είναι κακή»

Κατά την συζήτηση ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρας επιφυλάχθηκε για λήψη οποιουδήποτε μέτρου, πριν το τέλος της εβδομάδας σε συνάρτηση με την εξέλιξη της υγειονομικής κατάστασης, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «η φωτογραφία της στιγμής είναι κακή».
Στην σύσκεψη από την πλευρά της Κυβέρνησης παρέστησαν ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρ. Σταικούρας, ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Απ. Βεσυρόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών κ. Ν. Κουλοχέρης, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής κ. Αθ. Πετραλιάς και από την πλευρά της Ομοσπονδίας ο Πρόεδρος, ο Γεν. Γραμματέας και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

(Visited 43 times, 1 visits today)
Latest Post