Δεκαπενταύγουστος: Άδειασαν τα αστικά κέντρα – Γέμισαν τα νησιά

Λιμάνι Νάξου
Newsroom
15/08/2022 00:10
 
 
 

 

Γέμισαν βαλίτσες και όπου φύγει – φύγει. Με καράβια, αυτοκίνητα, τρένα, λεωφορεία και αεροπλάνα οι αδειούχοι αδειάζουν μαζικά τα μεγάλα αστικά κέντρα για ανάσες χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς.

Το αδιαχώρητο στο λιμάνι του Πειραιά από νωρίς το πρωί της Κυριακής. Μικροί και μεγάλοι έτοιμοι να σαλπάρουν.

Κοσμοσυρροή στην Τήνο

Σε κλίμα κατάνυξης μετά από δύο χρόνια λόγω κορωνοϊού, η Τήνος γιορτάζει την Παναγιά.

Το νησί φέτος τιμά και τα 200 χρόνια από το όραμα της Αγίας Πελαγίας, την χρονιά που ξεκίνησαν να αναζητούν τη θαυματουργή εικόνα, και στη λεωφόρο της Μεγαλόχαρης πλήθος κόσμου εκπληρώνει το τάμα του.

Οι πιστοί αλλά και οι επισκέπτες φτάνουν στο νησί κατά εκατοντάδες, με πολλούς να συνδυάζουν τον θρησκευτικό τουρισμό με ολιγοήμερες διακοπές.

Πλήθος κόσμου και στην Πάρο όπου οι πιστοί συρρέουν κατά χιλιάδες για να προσκυνήσουν την Παναγία την Εκατονταπυλιανή. Ωστόσο και στη Νάξο αλλά και τα άλλα νησιά των Κυκλάδων επικρατεί το αδιαχώρητο αφού παραδοσιακά η ημέρα της Παναγίας αποτελεί την κορύφωση της τουριστικής κίνησης.

Άδειες Αθήνα & Θεσσαλονίκη

Και οι πόλεις, άδειασαν, Αθήνα και Θεσσαλονίκη μοιάζουν ερημωμένες.

Ελάχιστοι είναι αυτοί που έμειναν στην Αθήνα, αφού ο Αύγουστος είναι μήνας διακοπών για τους Έλληνες.

Όσοι έμειναν απολαμβάνουν τους άδειους δρόμους και τις γρήγορες μετακινήσεις χωρίς νεύρα, κόρνες και ταλαιπωρία. Οι αποβάθρες του μετρό και οι στάσεις λεωφορείων είναι σχεδόν άδειες και τα οχήματα που κυκλοφορούν στους δρόμους ελάχιστα.

Η τροχαία προειδοποιεί τους οδηγούς να είναι προσεχτικοί, να μην βλέπουν τους άδειους δρόμους και παρασύρονται στην ταχύτητα.

Όσοι τώρα δεν έχουν αναχωρήσει για μακρινούς προορισμούς έχουν βρεθεί στις κοντινές παραλίες για ανάσες δροσιάς και χαλάρωσης.

Η εικόνα της ήσυχης πρωτεύουσας δε θα κρατήσει για πολύ, καθώς από τις επόμενες μέρες, η Αθήνα θα επιστρέψει στους γνώριμους ρυθμούς της.

Παρόμοια εικόνα και στη Θεσσαλονίκη, με την Χαλκιδική να κατακλύζεται από επισκέπτες.

(Visited 174 times, 1 visits today)
Latest Post
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.