Καύσωνας και πεζοπορία: Τρεις νεκροί και δύο αγνοούμενοι το πρώτο 15ήμερο Ιουνίου στην Ελλάδα

Newsroom.
13/06/2024 16:48
 
 
 

 

Δεν έχουμε συμπληρώσει ούτε το πρώτο 15ημερο του Ιουνίου και ήδη στην Ελλάδα, που «καίγεται» με θερμοκρασίες που δεν έχουν προηγούμενο, τρεις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και ακόμη δύο αγνοούνται όταν βγήκαν για πεζοπορία.

Άκρως επικίνδυνη μπορεί να αποβεί η πεζοπορία σε συνθήκες καύσωνα με τους ειδικούς να τονίζουν σε κάθε ευκαιρία ότι οι υψηλές θερμοκρασίες είναι αποτρεπτικές για ένα σπορ άσκησης που απαιτεί αρκετή προσπάθεια και ειδικά όταν επιλέγουμε να περπατήσουμε μόνοι μας.

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι, στρέφονται προς την φύση μέσω της πεζοπορίας, ως μορφή άσκησης αλλά και επαφής με το φυσικό περιβάλλον.

Ωστόσο, προτού ζήσουμε μία τέτοια εμπειρία και προκειμένου αυτή να είναι καλή, είναι επιτακτική ανάγκη να τηρούμε τα βασικά μέτρα ασφαλείας για να πάμε και να γυρίσουμε ασφαλείς.

Ο καύσωνας μπορεί να φανεί απειλητικός για την υγεία του ανθρώπου κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να λαμβάνουμε σοβαρά υπόψιν μας πριν ξεκινήσουμε να περιηγηθούμε σε μονοπάτια και φαράγγια που περιμένουν να τα εξερευνήσουμε.

Εκτός από τον βρετανό παρουσιαστή Μάικλ Μόσλεϊ που βρέθηκε νεκρός στη Σύμη το πρωί της Κυριακής (09.06.2024) μετά από μέρες ερευνών, και η υπόθεσή του έγινε πρώτο θέμα στα βρετανικά ΜΜΕ, την ίδια κατάληξη είχαν ένας Ολλανδός τουρίστας στο Ρέθυμνο και μία 70χρονη γυναίκα στη Σητεία.

Παράλληλα, από την Κυριακή (09.06.2024) αγνοείται ένας 74χρονος Ολλανδός στη Σάμο και από την Τρίτη αγνοείται στην Αμοργό ένας 59χρονος Αμερικανός.

Κοινό χαρακτηριστικό σε όλες τις περιπτώσεις είναι ότι οι πέντε αυτοί άνθρωποι είχαν αποφασίσει να κάνουν πεζοπορία υπό ακατάλληλες συνθήκες αφόρητης ζέστης και κάποιοι σε ακατάλληλες ώρες.

Στην περίπτωση του άτυχου βρετανού παρουσιαστή Μάικλ Μόσλεϊ στη Σύμη, ο άντρας δεν είχε μαζί του ούτε κινητό τηλέφωνο, κάνοντας την ανεύρεσή του ακόμα πιο δύσκολη.

Από την άλλη, στην περίπτωση του αγνοούμενου στην Αμοργό, ο 59χρονος είχε μαζί του δύο κινητά τηλέφωνα, των οποίων, ωστόσο, το στίγμα αναζητείται και ακόμη δεν έχει εντοπιστεί.

5/6/2024: Νεκρός είναι ο 67χρονος Ολλανδός τουρίστας που κατέρρευσε ενώ περνούσε το φαράγγι των Μύλων στο Ρέθυμνο. Η καρδιά του φαίνεται να τον πρόδωσε ενώ δεν αποκλείεται να συνετέλεσαν σε αυτό και οι υψηλές θερμοκρασίες που άγγιξαν τους 40 βαθμούς στην Κρήτη. Ο 67χρονος έπαθε ανακοπή.

5/6/2024: Μια 70χρονη Γαλλίδα τουρίστρια κατέρρευσε ενώ περπατούσε σε ερημική παραλία – μεταξύ Κουρεμένου και Ζάκρου στην Σητεία της Κρήτης. Η 70χρονη ένιωσε έντονη αδιαθεσία και κατέρρευσε. Ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική που έφτασε άμεσα με ένα όχημα και 5 άνδρες οι οποίοι μετέφεραν την γυναίκα από την παραλία Κουρούμες και την παρέδωσαν στο ΕΚΑΒ χωρίς τις αισθήσεις της.

9/6/2024: Εντοπίζεται νεκρός ο Βρετανός Μάικλ Μόσλεϊ, που είχε διασχίσει πεζός μια μεγάλη απόσταση στη Σύμη. Ο 67χρονος Βρετανός έφυγε στις 5/6, στις 13:30 το μεσημέρι, πεζός, από παραλία της Σύμης για να επιστρέψει στο κατάλυμά του στον Γυαλό. Τελικά, εντοπίστηκε νεκρός στην παραλία της Αγίας Μαρίνας, όταν δημοσιογράφοι της ΕΡΤ τραβούσαν πλάνα στην περιοχή στο πλαίσιο της αναζήτησής του.

9/6/2024: Αγνοείται 74χρονος Ολλανδός τουρίστας στη Σάμο. Ο 74χρονος πήγε για πεζοπορία την Κυριακή στην περιοχή του Λιμνιώνα και την περιοχή Κλήμα της νοτιοδυτικής Σάμου και έκτοτε τα ίχνη του αγνοούνται. Οι έρευνες εντοπισμού, ολοκληρώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης (12.06.2024) βάσει πρωτοκόλλου.

11/6/2024: Αγνοείται 59χρονος Αμερικανός τουρίστας στην Αμοργό μετά την βόλτα για πεζοπορία που αποφάσισε να κάνει το μεσημέρι της Τρίτης στα μονοπάτια του νησιού.

Ο Αμερικανός, άνδρας, ο οποίος εργαζόταν ως αστυνομικός στο Λος Άντζελες, πήγε να κάνει πεζοπορία σε ένα δύσβατο σημείο της Αμοργού και από τότε αναζητούνται τα ίχνη του.

Ο συνταξιούχος αστυνομικός είχε μαζί του δυο τηλεφωνικές συσκευές με αριθμούς Γαλλίας και ΗΠΑ.

Η τελευταία επικοινωνία που φέρεται να είναι ήταν με την αδερφή του, στις 7.20 το πρωί, 15 λεπτά από την στιγμή που ξεκίνησε την πεζοπορία. Της έστειλε μάλιστα φωτογραφία την πινακίδα του μονοπατιού.

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 294 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*