Χρυσοχοΐδης: Σύντομα θα έχουμε συλλήψεις για τις μαφίες σε Μύκονο και άλλα νησιά

Newsroom.
11/07/2024 14:10
 
 
 

 

Τέλος στις παράνομες δραστηριότητες και στην ύπαρξη μπράβων στη Μύκονο και άλλα ελληνικά νησιά θέλει να βάλει το υπουργείο – Μεγάλη έρευνα των Αρχών

«Υπάρχουν μέλη ομάδων εγκληματικών που συμμετέχουν και στη Μύκονο, το τελευταίο περιστατικό στο νησί αποτελεί την “κορυφή του παγόβουνου” και την αφορμή για μια σειρά ερευνητικών δραστηριοτήτων», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, προαναγγέλλοντας σύντομα συλλήψεις.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Υπουργός εξήγησε πως, «υπάρχουν μπράβοι, υπάρχουν απειλές, εκβιασμοί, δολοφονίες, όλα αυτά έχουν μπει σε δυο δικογραφίες και να είστε βέβαιοι ότι έχει ξεκινήσει μια πολύ σοβαρή προσπάθεια για εντοπισμό ποινικών πράξεων, συλλήψεις και ποινικές διώξεις. Όλα αυτά που συμβαίνουν στα νησιά πλήττουν όχι μόνο τους κατοίκους με τους επιχειρηματίες, αλλά και τους τουρίστες, επομένως είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε ένα τέλος».

Ο Χρυσοχοΐδης για την ενδοοικογενειακή βία
Ο κ. Χρυσοχοΐδης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο ζήτημα της ενδοοικογενειακής βίας, χαρακτηρίζοντας «ελπιδοφόρο» αυτό που γίνεται με τις χιλιάδες γυναίκες που καταγγέλλουν τους κακοποιητές τους. Όσον αφορά τις υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας είπε ότι το πρώτο εξάμηνο έχουν γίνει 5.830 συλλήψεις σε συνολικά 0.900 περιστατικά, «πρακτικά αυτό σημαίνει 1.000 συλλήψεις τον μήνα. Εδώ γίνεται μια πολύ σοβαρή δουλειά υπάρχουν γραφεία σε όλη την Ελλάδα που ασχολούνται αποκλειστικά με αυτό το θέμα».

Υπογράμμισε ότι υπάρχει μια μείωση της τάξεως του 20% σε επίπεδο μικροεγκληματικότητας στην Αττική, με 700 λιγότερες διαρρήξεις στο κέντρο της Αθήνας και μείωση περιστατικών βιασμών κατά 35%. Παράλληλα, χαρακτήρισε ως «κοινωνικό φαινόμενο» την παραβατικότητα των ανηλίκων, με τον αριθμό των συλλήψεων να φτάνει σε 6.640 σε σύνολο 5.599 περιστατικών, ενώ ενημέρωσε ότι κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή υπάρχει Αστυνομία ελαφρώς οπλισμένη σε όλες τις πλατείες, προαναγγέλλοντας πως βρίσκεται στα «σκαριά» μεγάλη επιχείρηση για να σταματήσει η διασπορά όπλων.

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 99 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*