Βρείτε το ΑΜΚΑ σας online με ΑΦΜ και Αριθμό Ταυτότητας

evresi amka online 1
admin
14/06/2017 21:29
 
 
 

Ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης, λεγόμενος και ως ΑΜΚΑ από τα αρχικά των προηγούμενων λέξεων, είναι απαραίτητος στην Ελλάδα από τον Οκτώβριο του 2009 για όλους τους ασφαλισμένους, συνταξιούχους και εργαζομένους.

Η απόκτηση ΑΜΚΑ πραγματοποιείται είτε στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, λεγόμενα και ως ΚΕΠ, είτε στα ειδικά γραφεία ΑΜΚΑ στα ασφαλιστικά ταμεία.

Αν θέλετε να μάθετε αν είστε ήδη κάτοχος ΑΜΚΑ και ποιος είναι ο δικός σας Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης, μπορείτε να το κάνετε online και να γλιτώσετε τα πήγαινε-έλα μέχρι τα ΚΕΠ.
Πώς μπορώ να βρω online το ΑΜΚΑ μου;

Αρχικά, κάντε κλικ στον σύνδεσμο:
amka.gr/AMKAGR

evresi amka online 2

1. Στην καρτέλα «ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΤΟΜΟΥ», πληκτρολογήστε με κεφαλαία γράμματα τα Επώνυμο, Όνομα, Όνομα Πατέρα και Όνομα Μητέρας, είτε στην αριστερή στήλη στα ελληνικά είτε στη δεξιά στήλη στα αγγλικά. Όχι και στις δύο στήλες.

2. Συμπληρώστε την ημερομηνία γέννησης πατώντας το βελάκι προς τα κάτω στο δεξί μέρος του πεδίου.

3. Αφού συμπληρώσετε τα προηγούμενα, πατήστε «Αναζήτηση».

evresi amka online 3

Αν όλα πήγαν καλά, τότε θα προχωρήσετε στη δεύτερη καρτέλα «ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ / ΑΦΜ».

Διαφορετικά, αν εμφανιστεί το μήνυμα «Με τα στοιχεία που δηλώσατε δεν βρέθηκε άτομο στο Εθνικό Μητρώο ΑΜΚΑ», τότε είτε έχετε κάνει κάποιο λάθος στα στοιχεία, είτε το πρόσωπο τα στοιχεία του οποίου πληκτρολογήσατε δεν έχει Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης.

Στην δεύτερη καρτέλα:

4. Συμπληρώστε Α.Φ.Μ. (Αριθμός Φορολογικού Μητρώου) και Αριθμό Ταυτότητας. Στην περίπτωση του αριθμού ταυτότητας γράψτε τα στοιχεία κολλητά, χωρίς κενά.

5. Πατήστε «Αναζήτηση».

evresi amka online 4

Αν όλα πήγαν καλά, τότε το μήνυμα «Το άτομο με τα στοιχεία που δηλώσατε έχει τον ΑΜΚΑ: 01234567890» θα εμφανιστεί στην οθόνη σας, λέγοντας σας το ΑΜΚΑ του προσώπου του οποίου πληκτρολογήσατε τα στοιχεία.

Τέλος, μπορείτε αν επιθυμείτε να πατήσετε την επιλογή «Εκτύπωση» κάτω από το προηγούμενο μήνυμα, ώστε να σας εμφανιστεί το περιεχόμενο της παρακάτω εικόνας, το οποίο μπορείτε να εκτυπώσετε για να έχετε το ΑΜΚΑ κάπου offline με τα υπόλοιπα χαρτιά σας.

Φυσικά, το παρακάτω έγγραφο δεν είναι σε καμία περίπτωση επίσημο και δεν μπορείτε να το καταθέσετε ως τέτοιο. Επίσημο έγγραφο μπορείτε μονάχα να αποκομίσετε από κάποιο ΚΕΠ ή γραφείο ΑΜΚΑ, με τις ανάλογες υπογραφές και τα προσωπικά στοιχεία σας.

 

Πηγή: fomo.gr

(Visited 3.812 times, 1 visits today)

One Comment

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*