Απόρρητο σχέδιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για 14.500 ελέγχους στα νησιά

touristes 3
admin
27/06/2017 10:02
 
 
 

Κάτω από άκρα μυστικότητα προγραμματίζει τις «εφόδους» της στα νησιά τους καλοκαιρινούς μήνες η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Το απόρρητο σχέδιο της ΑΑΔΕ, περιλαμβάνει 14.500 εξονυχιστικούς ελέγχους, οι περισσότεροι εκ των οποίων θα έχουν γίνει μέχρι τα τέλη Αυγούστου.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για ελέγχους που θα γίνουν, ως επί το πλείστον, σε νησιά του Αιγαίου και του Αργοσαρωνικού, με τη διαφορά ότι μόνο τρία υψηλόβαθμα στελέχη της ΑΑΔΕ γνωρίζουν που, πότε και με πιο τρόπο θα γίνονται οι έλεγχοι, προκειμένου οι ελεγκτικές Αρχές να μην χάνουν το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού.

Οι 14.500 έλεγχοι, μάλιστα αποτελούν μέρος των 35.000 που θα διενεργήσουν οι εφορίες όλης της χώρας το 2017 ενώ 5.000 έλεγχοι θα γίνουν και από την Υπηρεσία Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων. Με στόχο τον περιορισμό της φοροδιαφυγής πριν από λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκε ειδική τηλεδιάσκεψη στη Σύρο, που συμμετείχαν όλοι επικεφαλής των εφοριών του Αιγίου, στους οποίους δόθηκαν οδηγίες για το πως πρέπει να γίνονται οι έλεγχοι.

Προς αυτή την κατεύθυνση μάλιστα, ξεκίνησε από την Δευτέρα συνεργασία της ΑΑΔΕ με το Ινστιτούτο Επικοινωνίας προκειμένου να υλοποιηθεί ένα πρόγραμμα σεμιναρίων που θα συμμετέχουν οι ελεγκτές της εφορίας, με στόχο να βελτιώσουν τις πρακτικές συμπεριφοράς απέναντι στους ελεγχόμενους. Τα σεμινάρια κρίνονται επιτακτικά καθώς σε πολλές περιπτώσεις ανεβαίνουν οι τόνοι ανάμεσα στους ελεγκτές και στους ελεγχόμενους, προκαλώντας τη δυσανασχέτηση των καταναλωτών που βρίσκονται εκεί τη χρονική στιγμή, εντός της επιχείρησης.

Στο κυνήγι της απόδειξης

Στην ΑΑΔΕ έχει σημάνει συναγερμός, με τους υπαλλήλους των εφοριών να περιμένουν τις τελευταίες οδηγίες για να κάνουν μαζική απόβαση στα νησιά. Στόχος της ΑΑΔΕ είναι να εντοπίσουν τις επιχειρήσεις που δεν εκδίδουν τα νόμιμα παραστατικά, δηλαδή αποδείξεις και προβαίνουν σε οποιαδήποτε μορφής φοροδιαφυγής. Με τις αφίξεις των τουριστών στην χώρα μας να σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, η φοροδιαφυγή οργιάζει, καθώς πολλές είναι οι επιχειρήσεις που είτε δεν κόβουν αποδείξεις, είτε εκδίδουν «μαϊμού» παραστατικά. Το γεγονός αυτό καταδεικνύουν και οι καθημερινοί έλεγχοι που κάνουν τα κλιμάκια της εφορίας.

Πηγή: emvolos.gr

(Visited 21 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*