“Βράζει” στους 40+ βαθμούς ολόκληρη η Ελλάδα – Πότε θα πέσει η θερμοκρασία

touristes 2
admin
01/07/2017 15:19
 
 
 

Για 2η μέρα σήμερα “βράζει” κυριολεκτικά ολόκληρη η Ελλάδα με θερμοκρασίες που φτάνουν ακόμα και τους 46° Κελσίου. Ακόμη και τις βραδινές ώρες η δυσφορία κατά τόπους είναι πολύ έντονη, ιδιαίτερα στα μεγάλα αστικά κέντρα, όπου τα κλιματιστικά χρειάζεται να δουλεύουν 24 ώρες ασταμάτητα.

Πολύ υψηλές θερμοκρασίες καταγράφηκαν και στα νησιά των Κυκλάδων, όπου ο υδράργυρος ανέβηκε και ξεπέρασε τους 40° Κελσίου. 

Σήμερα το μεσημέρι, σε πολλές περιοχές της χώρας ο υδράργυρος ξεπέρασε τους 42 βαθμούς Κελσίου (βλ. φωτογραφία) σύμφωνα με τους μετεωρολογικούς σταθμούς τους Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

thermokrasies kaysonas

Ένα ακόμη ρεκόρ καταγράφηκε την 2η και εξίσου δύσκολη μέρα του ισχυρού αυτού καύσωνα που μας θύμισε μέρες του Ιούνη του 2007. Η θερμοκρασία στη Μεσσαρά της Κρήτης, στα νότια δηλαδή τμήματα του νόμου Ηρακλείου, έφτασε σχεδόν τους 46°C υπό σκιά. Αυτό συνέβη στην κομόπολη των Μοιρών, μιας περιοχής ξακουστής για τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Στο κέντρο της Αθήνας η θερμοκρασία για 2η συνεχόμενη μέρα έφτασε με σχετική ευκολία τους 43°C, ενώ και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας ο υδράργυρος ουσιαστικά εκτοξεύθηκε σε πολύ μεγάλες τιμές.

Ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος εδώ και μέρες είχε προβλέψει ότι ο καύσωνας θα είναι πολύ ισχυρός, κάτι που δεν έχει συμβεί τα τελευταία 10 χρόνια σε ότι αφορά στις τιμές των θερμοκρασιών.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του και αύριο Κυριακή, οι τιμές των θερμοκρασιών θα σκαρφαλώσουν και πάλι πάνω από τους 42-43°C για τις περισσότερες περιοχές της ανατολικής και νότιας Ελλάδας.
Στα νησιά των Κυκλάδων, ο υδράργυρος θα εξακολουθήσει να χτυπάει κόκκινο, με τη θερμοκρασία -σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία- να κυμαίνεται από 28 έως 42 βαθμούς Κελσίου.

Στα δυτικά θα πέσει ελαφρώς η θερμοκρασία και δεν θα ξεπεράσει τους 37-38°C κατά μέση τιμή.

Από τη Δευτέρα σταδιακά θα πέσει η θερμοκρασία κατά 10°C σχεδόν σε όλη την Ελλάδα, ενώ την Τρίτη θα υποχωρήσει κι άλλο λόγω της ενίσχυσης του μελτεμιού στο Αιγαίου όπου θα δράσει την κατάλληλη στιγμή και θα μας ανακουφίσει.

Όπως αναφέρει ο Γιάννης Καλλιάνος: “Η νέα εβδομάδα, θα είναι ευχάριστη από άποψη θερμοκρασιών. Είχαμε πει πριν από λίγες μέρες ότι αυτός ο καύσωνας ίσως γράψει ιστορία… Και αυτό ήδη συνέβη… Μένει ακόμη άλλη μια μέρα, η αυριανή, που μπορεί και πάλι κάπου αλλού να σημειωθεί κάποιο ρεκόρ. Προσοχή για 24 ώρες ακόμη και ιδιαιτέρως για τις ευπαθείς ομάδες. Μείνετε στο σπίτι σας ώστε να αισθάνεστε δροσερά”.

(Visited 25 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*