Οι ζωοφιλικές οργανώσεις πρωταγωνίστριες στο φεστιβάλ «Discover Dogs 2017»

discover dogs 1
admin
30/10/2017 10:40
 
 
 

Αναπόσπαστο κομμάτι του «Discover Dogs 2017» είναι οι φιλοζωικές οργανώσεις, που θα συμμετάσχουν ενεργά στο φεστιβάλ το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, στις 4 και 5 Νοεμβρίου στο «Helexpo Maroussi».

Οι εθελοντές, που απαρτίζουν τις φιλοζωικές οργανώσεις μοιάζουν με ήρωες της διπλανής πόρτας. Παθιασμένοι και αφοσιωμένοι στην ευζωία των αδέσποτων σκυλιών, αλλά και όλων των ζώων συντροφιάς, ταγμένοι στη διασφάλιση μιας καλύτερης ζωής κακοποιημένων ή παρατημένων αδέσποτων, προσφέρουν ένα απάγκιο θαλπωρής στα αδέσποτα σκυλάκια στις φιλόξενες εγκαταστάσεις τους. Με αφορμή αυτή τη μοναδική ζωοφιλική γιορτή, το «Discover Dogs 2017» σας παρουσιάζει μερικούς από τους ανθρώπους που θα σας ενημερώσουν το Σαββατοκύριακο για το πλούσιο έργο τους και ενδεχομένως να καταγράψουν την επιθυμία κάποιων επισκεπτών για υιοθεσία. Οι εθελοντές των ζωοφιλικών οργανώσεων αφιερώνουν τόσο χρόνο στην φροντίδα των αδέσποτων ζώων γιατί τόσο πολλοί άνθρωποι έχουν αφιερωθεί στο να τα πληγώνουν.

«ZEH»: «Στόχος η καλλιέργεια μιας διαφορετικής φιλοζωικής κουλτούρας»

Ένα ανακουφιστικό χαμόγελο απλώνεται στο πρόσωπο των εθελοντών της Ζωοφιλικής Ένωσης Ηλιούπολης κάθε φορά που διασώζουν ένα ζώο. Στόχος τους, όμως αναφέρει η Αγγελική Παναγιωτοπούλου από τη Ζ.Ε.Η. είναι τα αδέσποτα να ζήσουν τη ζωή τους όπως τους αξίζει. «Η Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης εδώ και 20 χρόνια δραστηριοποιείται ενεργά στην προστασία των αδέσποτων ζώων αλλά και στην ενημέρωση του κόσμου για θέματα που σχετίζονται γενικά με τα ζώα και πιο ειδικά με τα ζώα συντροφιάς και ο,τι προάγει την ευζωία τους στη χώρα μας αλλά και στο σπίτι μας. Στο πλαίσιο αυτό η συμμετοχή του Σωματείου μας σε μεγάλες διοργανώσεις που αφορούν κατοικίδια ζώα, όπως το «Discover Dogs Festival», εξυπηρετεί δυο σκοπούς για εμάς. Αφ’ ενός μας δίνεται η ευκαιρία να προωθήσουμε κάποια από τα σκυλιά που φιλοξενούμε ως Σωματείο προς υιοθεσία, κλείνοντας έτσι επιτυχώς τον κύκλο φροντίδας για κάποια απ’ αυτά- που ξεκινά με την περισυλλογή τους απ’ το δρόμο, την ιατρική τους φροντίδα, τη φιλοξενία τους – με την εξεύρεση της κατάλληλης οικογένειας για να ζήσουν την υπόλοιπη ζωή τους όπως αξίζει σε ένα ζώο συντροφιάς. Αφ’
ετέρου, η μεγάλη προσέλευση του κόσμου σε ανάλογες διοργανώσεις μας βοηθά να έχουμε καλύτερη αλληλεπίδραση με τον κόσμο, να τους
ενημερώσουμε δια ζώσης για το έργο του Σωματείου μας, την υπεύθυνη υιοθεσία και κηδεμονία των σκύλων κι όλα αυτά τα μικρά και μεγάλα ταυτόχρονα θέματα που αφορούν την ομαλή συμβίωση με τον τετράποδο φίλο τους. Γι’ αυτούς τους λόγους, ευχαριστούμε για άλλη μια φορά τον Βασίλη Γουλιέλμο και την Welldone για την ευκαιρία που μας δίνει να συμμετέχουμε σε μια τόσο όμορφη γιορτή και να συνεισφέρουμε κι εμείς με τη σειρά μας στην καλλιέργεια μιας διαφορετικής φιλοζωικής κουλτούρας στη χώρα μας χάρη στην οποία θα σπάσει ο φαύλος κύκλος της εγκατάλειψης
και της κακοποίησης των ζώων συντροφιάς και ο «ιδιοκτήτης» κατοικίδιου θα μετατραπεί σε κηδεμόνα.

ΣΠΑΖ: «Η ασπρόμαυρη ζωή των αδέσποτων να γίνει έγχρωμη»

Περίπου 31 χρόνια συμπληρώνει εφέτος ο Σύλλογος Προστασίας Αδέσποτων Ζώων, ο οποίος θα συμμετάσχει ενεργά στο φεστιβάλ «Discover Dogs 2017». Κάθε κουβέντα από την Ελισάβετ Μιμικέλη από τον ΣΠΑΖ είναι και μια αφορμή για ενεργοποίηση στον απαιτητικό αλλά μαγικό κόσμο της ζωοφιλίας. «Η ζωή ενός αδέσποτου στο δρόμο είναι επικίνδυνη, είναι τρομακτική, είναι άδικη, είναι ασπρόμαυρη. Ο ΣΠΑΖ και οι εθελοντές του, συμπληρώνοντας φέτος 31 χρόνια δράσης, έχει στειρώσει σχεδόν 30.000 αδέσποτα και βρει οικογένειες σε μερικές χιλιάδες Στο Discover Dogs θα χαρούμε πολύ να σας συστήσουμε στον ΣΠΑΖ και σε κάποια μέλη της ομάδας μας, να σας δείξουμε κάποια από τα πλάσματα που προωθούμε για υιοθεσία και για τα οποία φροντίζουμε να βρούμε τα κατάλληλα σπίτια και φυσικά θα έχετε την δυνατότητα να γνωρίσετε από κοντά κάποια από τα σκυλούνια μας που αναζητούν τον άνθρωπό τους! Θα μάθετε πως μπορείτε και εσείς να βοηθήσετε ένα αδέσποτο, προσφέροντας είτε χρόνο, είτε χώρο, είτε και κάποιο μικρό ποσό σε χρήματα, τα τρία μεγάλα Χ που είναι τόσο μα τόσο σημαντικά. Θα μπορείτε να βρείτε πληροφοριακά έντυπα, τα νέα μας μπλουζάκια και το ημερολόγιο μας για το 2018. Σας περιμένουμε»!

«Save a Greek Stray: « Να φέρουμε πιο κοντά στον κόσμο σε αυτά τα αόρατα πλάσματα»

Στην σημασία που έχει η συνύπαρξη με τα ζώα στέκεται η υπεύθυνη διαχείρισης της «Save a Greek Stray», Ειρήνη Ψαρρου, η οποία υπογραμμίζει την ευτυχία που μπορεί να φέρει ένα αδέσποτο σκυλάκι που θα υιοθετηθεί από μια οικογένεια.«Η Save a Greek Stray λειτουργεί τα τελευταία χρόνια με πρότυπο καταφύγιο στον Ωρωπό περιθάλποντας, στειρώνοντας και εμβολιάζοντας πάνω από 500 ζώα ετησίως. H σημασία της συνύπαρξης μας με τα ζώα, ως αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας μας, αλλά και της καθημερινότητάς μας, η φροντίδα τους και η ευθύνη που έχουμε απέναντι τους, είναι στοιχεία που προσδοκούμε να επικοινωνηθούν στους επισκέπτες του φεστιβάλ. Το Discover Dogs μας δίνει την ευκαιρία να φέρουμε τον κόσμο πιο κοντά σε όλα αυτά τα πλάσματα, που κυκλοφορούν γύρω μας και τις περισσότερες φορές παραμένουν αόρατα, μη γνωρίζοντας την αξία της διάσωσης τους για τα ίδια, αλλά και την ευτυχία που μπορούν φέρουν στη ζωή μας, ως μέλη της οικογένειας μας. Κάποια από τα ζώα, που ζουν προσωρινά στα κλουβιά του καταφυγίου μας, θα έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν με τις πιθανές μελλοντικές τους οικογένειες και να αποδείξουν πόσο σπουδαία είναι η έννοια της υιοθεσίας ενός αδέσποτου, που δεν είχε τίποτα, αλλά μπορεί να προσφέρει τα πάντα. Τα ζώα μας κάνουν ανθρώπους και θα είναι εκεί για να σας το αποδείξουν. Σας περιμένουμε για να συζητήσουμε και να γνωριστούμε από κοντά».

«Σω.Φι.Α»: «Να μάθουμε από τους ζωόφιλους στο DiscoverDogs»

Τις εμπειρίες που θα αντλήσουν από τους επισκέπτες του φεστιβάλ αναφέρει ο υπεύθυνος επικοινωνίας του Σωματείου Φιλόζωων Αμαρουσίου, Χρήστος Φωτιάδης. «Μετά την πολύ επιτυχημένη εμπειρία από τη συμμετοχή μας στο φεστιβάλ «All About Cats 2017» είμαστε χαρούμενοι που θα συμμετέχουμε και στη γιορτή για τα αγαπημένα μας σκυλάκια! Πολλά προσδοκούμε από την παρουσία μας.
Κατ’ αρχήν θα έχουμε την ευκαιρία να βρεθούμε ανάμεσα σε πολλούς οργανωμένους ζωόφιλους, να ανταλλάξουμε τις εμπειρίες και τις απόψεις μας, να μάθουμε από αυτούς. Επίσης, οι μεγάλες εταιρείες που συμμετέχουν προσφέρουν και αυτές τη δική τους πολύτιμη πληροφόρηση για τα νέα προϊόντα τους. Άλλωστε, ο σύλλογός μας ξεκίνησε ήδη μια πολύ δημιουργική συνεργασία με μεγάλη εταιρεία τροφών για ζώα συντροφιάς! Τέλος, αναμένουμε με χαρά τους επισκέπτες του περιπτέρου μας, πολλοί από τους οποίους ενδιαφέρονται να βοηθήσουν το έργο μας ή να στηρίξουν οικονομικά τον σύλλογο. Κλείνοντας, θέλω να ευχαριστήσω τους διοργανωτές για την φιλοξενία μας στο φεστιβάλ και συνολικά για την συμβολή τους στην καλύτερη οργάνωση της «οικογένειας» των φίλων των ζώων! Ευχόμαστε Καλή Επιτυχία και συνέχιση αυτής της αξιέπαινης προσπάθειας»!

discover dogs skylia

Το ζωοφιλικό φεστιβάλ «Discover Dogs 2017» θα λάβει χώρα από τις 4 ως τις 5 Νοεμβρίου στο «Helexpo Maroussi» με δωρεάν είσοδο για τους επισκέπτες.

Ένα διήμερο φεστιβάλ ζωοφιλίας, μάθησης, χαράς και δημιουργίας, στο οποίο θα έχετε την δυνατότητα να συμμετάσχετε ενεργά.

Το «Discover Dogs 2017» είναι η μεγάλη γιορτή για τον σκύλο και τους πολλούς ρόλους που έχει στην κοινωνία μας.

Με δωρεάν είσοδο και πολλά δώρα. Ελάτε να ανακαλύψετε τους σκύλους στο μεγάλο φεστιβάλ «Discover Dogs 2017».

Περισσότερες πληροφορίες στο www.discoverdogs.gr

Διοργανωτής του φεστιβάλ είναι η εταιρεία WELLDONE ΜΕΠΕ.
Η WELLDONE ΜΕΠΕ είναι η μοναδική εταιρεία που δραστηριοποιείται στην διοργάνωση ζωoφιλικών φεστιβάλ, τα οποία προωθούν το μήνυμα της υπεύθυνης κηδεμονίας των ζώων συντροφιάς. Αδιαπραγμάτευτος σκοπός της να αναβαθμίσει το επίπεδο ζωής των ζώων συντροφιάς.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλέφωνο:
+30 210 7794529 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@welldone.com.gr

(Visited 42 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*