Έλληνας ο μακελάρης σε σχολείο του Τέξας – Σκότωσε 10 άτομα (video)

Άκης Αξαόπουλος
19/05/2018 15:10
 
 
 

Όπως μεταδίδουν τα τοπικά Μέσα, ο 17χρονος δράστης που άνοιξε πυρ στο Λύκειο του Σάντα Φε ονομάζεται Δημήτρης Παγουρτζής και έχει συλληφθεί, ενώ έχει συλληφθεί ακόμη ένα άτομο.

Επισήμως, οι αρχές δεν έχουν δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία του υπόπτου.

Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης ο 17χρονος πριν την εισβολή στο σχολείο πόσταρε στο Facebook μπλουζάκι που γράφει «Born to Kill», ενώ μετά από λίγο «κατέβασε» την ανάρτηση, ενώ σε άλλον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης υπήρχαν φωτογραφίες του με ένα όπλο και ένα μαχαίρι. Η σελίδα του στο Facebook έχει πλέον απενεργοποιηθεί, σύμφωνα με την New York Post.

Ο 17χρονος άνοιξε πυρ στο σχολείο του με τον τραγικό απολογισμό της επίθεσης να είναι τουλάχιστον 10 νεκροί και 12 τραυματίες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Houston Chronicle, ο δράστης ήταν οπλισμένος με ένα τουφέκι AR-15, ένα πιστόλι, μια κοντόκανη καραμπίνα και αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς.

“Οι αστυνομικοί που μπήκαν μέσα βρήκαν μια λίμνη αίματος στο σχολείο. Προφανώς, αυτός ο τύπος έριχνε εκρηκτικούς μηχανισμούς παντού. Δεν ξέρουμε αν κάποιος από αυτούς εξερράγη”, είπε η πηγή την οποία επικαλείται η εφημερίδα.

Εντοπίστηκαν εκρηκτικοί μηχανισμοί

Οι αστυνομικές αρχές της κομητείας Χάρις εντόπισαν εκρηκτικούς μηχανισμούς στον χώρο και περιμετρικά του λυκείου της Σάντα Φε όπου νωρίτερα σήμερα ένας μαθητής άνοιξε πυρ και σκότωσε οκτώ έως δέκα ανθρώπους.

“Πιθανοί εκρηκτικοί μηχανισμοί εντοπίστηκαν στο σχολείο και γύρω από αυτό. Οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία για την εξουδετέρωσή τους” ανέφερε στον λογαριασμό της στο Twitter η σχολική περιφέρεια.

Ο σερίφης της κομητείας είχε ήδη δηλώσει ότι πυροτεχνουργοί βρίσκονται επί τόπου.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της τοπικής αστυνομίας, έξι άνθρωποι έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο.

Μαρτυρίες

Μια μαθήτρια είπε στο τοπικό δίκτυο ABC ότι γύρω στις 7.45 χτύπησε ο συναγερμός και οι μαθητές άρχισαν να βγαίνουν από τις τάξεις. Κάποιοι νόμισαν ότι άκουσαν πυροβολισμούς και κρύφτηκαν, μαζί με τους καθηγητές τους, στον χώρο κοντά στο σχολείο. Ένα αγόρι, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, περιέγραψε ότι άκουσε τρεις πυροβολισμούς και ότι όλοι έτρεξαν στην πίσω πλευρά του κτιρίου ενώ ο ίδιος προσπάθησε να κρυφτεί πίσω από κάποια δέντρα για να μην δίνει στόχο. “Άκουσα άλλους τέσσερις πυροβολισμούς και μετά πηδήξαμε τον φράχτη και μπήκαμε στον κήπο κάποιου σπιτιού”, πρόσθεσε.

Μια άλλη μαθήτρια, η Ντακότα Σρέιντερ, είπε στο κανάλι Fox ότι η 17χρονη φίλη της τραυματίστηκε στο πόδι από τις σφαίρες.

Πηγή: documentonews.gr

(Visited 33 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*