Συμφωνία Aegean Airlines – Airbus για την ανανέωση του στόλου της ελληνικής εταιρείας

 
 
 

xatzimarkos aegean 1

Τη σύμβαση προμήθειας νέων αεροσκαφών τύπου A320neo (που αποτελεί και τη μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στη χώρα), υπέγραψαν σήμερα στην τεχνική βάση της Aegean Airlines στο «Ελ. Βενιζέλος» ο αντιπρόεδρος της Aegean Ευτύχης Βασιλάκης και ο CEO της Airbus Dr. Tom Enders.

Το προσύμφωνο αφορά στην παραγγελία, καταρχήν, 30 αεροσκαφών, δύο τύπων της οικογένειας A320neo (Α320neo & A321neo), με δικαίωμα προαίρεσης για 12 επιπλέον αεροσκάφη. Έτσι, τα επόμενα χρόνια η Aegean θα αγοράσει έως και 42 αεροσκάφη τύπου Airbus, ξεκινώντας σήμερα από την επισημοποίηση της παραγγελίας των πρώτων 30 αεροσκαφών. Η ανανέωση του στόλου της, καθιστά την – διαρκώς ανερχόμενη – ελληνική αεροπορική εταιρεία, σε υπολογίσιμη δύναμη στον τομέα των διεθνών αερομεταφορών.

xatzimarkos aegean 3
Στην τελετή υπογραφής της σύμβασης παρέστη και ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος. «Η πιο απτή απόδειξη εμπιστοσύνης στον ελληνικό τουρισμό, είναι η επένδυση που ανακοινώθηκε και υπεγράφη σήμερα από την αεροπορική εταιρεία Aegean. Πολύ σημαντική ημέρα για την Ελλάδα, αφού η μεγαλύτερη, αυτή, ιδιωτική επένδυση στη χώρα, έρχεται όταν την έχουμε ανάγκη περισσότερο από ποτέ. Συγχαρητήρια στην Διοίκηση της Aegean. Με τα φτερά της, πετούν και τα νησιά μας» δήλωσε σχετικά ο περιφερειάρχης.

xatzimarkos aegean 2
Σημειώνεται ότι η τελετή πραγματοποιήθηκε παρουσία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννη Δραγασάκη, του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, της προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά και του προέδρου του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη.

(Visited 40 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*