Ξανά στα νησιά οι γουρούνες – Αρμοδιότητα των δήμων η κυκλοφορία τους

Άκης Αξαόπουλος
29/07/2019 14:58
 
 
 

 

Tην επιστροφή των τετράτροχων μοτοσικλετών (γουρούνες) ανακοίνωσε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης, μετά την απαγόρευσή τους.

Συγκεκριμένα ο κ. Κεφαλογιάννης σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων χαρακτήρισε παράλογο το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας των τετράτροχων οχημάτων γνωστών και ως “γουρούνες” οι οποίες είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στις τουριστικές περιοχές. Μάλιστα ο υφυπουργός Μεταφορών τόνισε πως «η γενική απαγόρευση των τετράτροχων μοτοσικλετών έως 125cc, ήταν ένα παράλογο μέτρο. Να θυμίσω ότι πρόκειται για οχήματα που έχουν εγκριθεί σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διαθέτουν άδεια κυκλοφορίας και πληρώνουν ετήσια τέλη κυκλοφορίας. Θα καταργήσουμε άμεσα αυτήν την καθολική απαγόρευση».

Παράλληλα ο κύριος Κεφαλογιάννης συμπλήρωσε πως ο οικείος Δήμος στην περιοχή αρμοδιότητάς του, μπορεί και να διατηρήσει τη δυνατότητα να θέτει περιορισμούς στην κυκλοφορία αυτών των οχημάτων, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 52 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

(Visited 114 times, 1 visits today)