Πρώτος στο σημείο εκκίνησης ο Τεχνικός Φάκελος του Υδατοδρομίου Καβάλας

Άκης Αξαόπουλος
31/07/2019 14:18
 
 
 

 

Ο «Οργανισμός Λιμένος Καβάλας», κατέθεσε στο Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών τον πρώτο Τεχνικό Φάκελο Υδατοδρομίου που καλύπτει τις απαιτήσεις του νέου Νόμου 4568/18. Ο Τεχνικός Φάκελος εκπονήθηκε από την Ανάδοχο εταιρεία «Ελληνικά Υδατοδρόμια».

Ταυτόχρονα υπεβλήθη η Aίτηση για την απόκτηση Άδειας Ίδρυσης του Υδατοδρομίου Καβάλας με ιδιοκτήτη τον «Οργανισμό Λιμένος Καβάλας».

Η αίτηση και ο Τεχνικός Φάκελος έλαβαν αριθμό Πρωτ: 60086/26-7-19

Ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του «Ο.Λ.Κ» κ. Ηλιάδης αναφερόμενος στο θέμα δήλωσε: «Με την ολοκλήρωση του Τεχνικού Φακέλου μπαίνουμε πλέον στην τελική ευθεία των ελέγχων για την αδειοδότηση του Υδατοδρομίου Καβάλας. Η συνεπακόλουθη έναρξη πτήσεων υδροπλάνων θα προσδώσει σημαντικότατη υπεραξία στο λιμάνι της Καβάλας καθώς θα βοηθήσει στην περαιτέρω ανάπτυξη του Τουρισμού και κατ’επέκτασιν της Οικονομίας της ευρύτερης περιοχής.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της “Ελληνικά Υδατοδρόμια” κ. Τάσος Γκόβας αναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία με τον «Ο.Λ.Κ» για την κάλυψη των απαιτήσεων του νέου Ν.4568/18 και, όπως δήλωσε, θα συνεχισθεί με στόχο να εκδοθεί η Άδεια Ίδρυσης του Υδατοδρομίου Καβάλας, το συντομότερο δυνατόν.
H «Ελληνικά Υδατοδρόμια» έχοντας αδειοδοτήσει τα τρία πρώτα Υδατοδρόμια στην Ελλάδα (Υ/Δ Κέρκυρας, Παξών, Πάτρας) και έχοντας αναλάβει την αδειοδότηση 34 ακόμη Υδατοδρομίων στοχεύει στη δημιουργία ενός εκτενούς δικτύου Υδατοδρομίων που θα επιτρέψει τη βιώσιμη ανάπτυξη των υδροπλάνων.

(Visited 34 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.