Αυξημένες συντάξεις για 150.000 ασφαλισμένους

Άκης Αξαόπουλος
17/08/2019 10:28
 
 
 

 

Αυξημένες συντάξεις θα δουν συγκεκριμένες κατηγορίες ασφαλισμένων, με πλαφόν όμως 4.608 ευρώ στο τελικό ποσό. Όπως αναφέρει η «Καθημερινή» πρόκειται για εργαζόμενους σε πρώην ΔΕΚΟ και τράπεζες, αυτοαπασχολούμενους, αλλά και παράλληλα ασφαλισμένους σε δύο Ταμεία.

Οι συγκεκριμένοι ασφαλισμένοι όταν συνταξιοδοτηθούν θα λάβουν υψηλότερο ποσό, καθώς στο παρελθόν είχαν καταβάλει μεγαλύτερες εισφορές για κύρια σύνταξη, από το γενικό ασφάλιστρο του 20%.

Πρόκειται, σύμφωνα με τους ειδικούς, για περίπου 100.000 νυν ασφαλισμένους, οι οποίοι αναμένεται να συνταξιοδοτηθούν μέσα στα επόμενα 15 χρόνια. Μάλιστα, όπως επισημαίνουν οι εργατολόγοι, σε ορισμένες περιπτώσεις πρόκειται να υπάρξει ακόμα και διπλασιασμός του ανταποδοτικού ποσού της σύνταξης που δικαιούνται.

Η αύξηση εκτιμάται ότι αφορά και περίπου 50.000 ήδη συνταξιούχους πριν από τις 12 Μαΐου του 2016, οπότε τέθηκε σε εφαρμογή ο νόμος Κατρούγκαλου. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η αύξηση γίνεται μέσω του επανυπολογισμού, σε πέντε δόσεις, έως το 2023, αρχής γενομένης από φέτος. Σύμφωνα πάντως με την τροπολογία του υπουργείου Εργασίας, το τελικό ποσό της σύνταξης, τόσο στις περιπτώσεις νέων όσο και ήδη συνταξιούχων, δεν μπορεί να ξεπερνάει το νέο πλαφόν, ήτοι τις 4.608 ευρώ, που αντιστοιχεί στο 12πλάσιο της ισχύουσας σημερινής βασικής σύνταξης για 20 έτη ασφάλισης.

(Visited 202 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*