Στο «σφυρί» βγαίνουν περιουσίες επωνύμων

Άκης Αξαόπουλος
19/08/2019 14:42
 
 
 

 

Πέτρος Κωστόπουλος, Γιώργος Κύρτσος, Λάκης Γαβαλάς, Αλέξανδρος Λυκουρέζος, πολιτικοί αλλά και επιχειρηματίες θα δουν μέσα στον Σεπτέμβριο αρκετά από τα περιουσιακά τους στοιχεία να βγαίνουν στο σφυρί. Καταστήματα, σπίτια, γραφεία ακόμα και αμπελώνες σε πλειστηριασμούς.

Στις 4 Σεπτεμβρίου η αρχή γίνεται με δύο κτήματα του πρώην εκδότη Πέτρου Κωστόπουλου στη Μύκονο. Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα αγροτεµάχιο έκτασης 6.125 τ.µ. που βρίσκεται στη θέση Χουλάκια-Ανερούσκα (ή Αναρούσικα) µε τιµή πρώτης προσφοράς στα 46.795 ευρώ και ένα αγροτεµάχιο στην ίδια περιοχή, έκτασης 6.017 τ.µ., με την τιµή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 45.970 ευρώ.
Τα δύο αποκτήµατα του άλλοτε κραταιού επιχειρηµατία είναι άρτια και οικοδοµήσιµα, αλλά κατασχέθηκαν για οφειλές 50.000 ευρώ στην τράπεζα Eurobank. Υπενθυµίζεται ότι και το σπίτι που έχτισε ο πρώην εκδότης στα µέσα της δεκαετίας του ’90, όταν µεσουρανούσε επιχειρηµατικά, ήταν υποθηκευµένο σε τράπεζα, µε αποτέλεσµα η διάσηµη βίλα των 1.500 τ.µ. να πωληθεί τελικά στους πολυεκατοµµυριούχους κοµµωτές Αλαν Πίτερς Ρέτζιναλντ και Τζον Τσαρλς Γουόρθινγκτον.

Δύο ημέρες μετά, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Έθνους της Κυριακής, στις 6 Σεπτεμβρίου τη «σκυτάλη» του πλειστηριασμού παίρνει ο ευρωβουλευτής της Ν∆ Γιώργος Κύρτσος, με δύο διαµερίσµατά του σε γνωστό δρόµο του Κολωνακίου να βγαίνουν στο σφυρί. Οι τιµές πρώτης προσφοράς είναι 182.000 ευρώ και 70.000 ευρώ αντίστοιχα. Πρόκειται για ένα ισόγειο διαµέρισµα 56 τετραγωνικών και ένα δεύτερο 84 τετραγωνικών µέτρων µε δύο υπνοδωµάτια, σαλόνι, λουτρό, κουζίνα, δωµάτιο υπηρεσίας και WC υπηρεσίας.

Σηµειώνεται ότι τον Μάρτιο του 2019 η Ολοµέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενέκρινε οµόφωνα την άρση ασυλίας του Γιώργου Κύρτσου για υπόθεση χρεών του προς το ∆ηµόσιο που υπολογίζονται στα 627.000 ευρώ.

Στις 11 Σεπτεµβρίου βγαίνει στο «σφυρί» η µονοκατοικία της δηµοσιογράφου-παρουσιάστριας Αλεξάνδρας Καπελετζή και του επιχειρηµατία συζύγου της, Μάκη Σεριάτου. Ο τελευταίος διατηρούσε για πολλά χρόνια µία από τις κορυφαίες διαφηµιστικές εταιρείες. Ωστόσο, πλέον η οικία στο Κεφαλάρι, με τη συνολική έκταση του οικοπέδου να ανέρχεται στα 1.084,87 τ.µ., την κύρια κατοικία να εκτείνεται σε 540 τ.µ. (τα υπόλοιπα να αποτελούν αυθαίρετα τµήµατα) και την πισίνα των 54 τ.µ. να πλειστηριάζεται καθώς το ζεύγος έχει χρέη προς την τράπεζα Alpha Bank συνολικού ύψους 400.000 ευρώ. Η τιµή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 645.000 ευρώ για το 50% που ανήκει στον Μάκη Σεριάτο και επίσης 645.000 ευρώ για το υπόλοιπο 50% που ανήκει στη σύζυγό του.

Την ίδια μέρα σε πλειστηριασμό βγαίνουν και το εµπορικό σήµα Outlet Carouzos, το οποίο ανήκει στα αδέλφια Μανώλης και Βασίλης Καρούζος για ποσό οφειλής 1.381.316 ευρώ. Πρόκειται για εµπορικό σήµα που µετρά ήδη 18 χρόνια στον χώρο των ειδών ενδύσεως, υποδήσεως, δερµάτινων ειδών, καλλυντικών και αρωµάτων. Μάλιστα, το συγκεκριµένο σήµα έχει κατατεθεί στις 2 Απριλίου 1991 στα βιβλία ηµεδαπών σηµάτων του υπουργείου Εµπορίου, ενώ η τιµή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 2.900.000 ευρώ. Τα καταστήµατα Καρούζος προτιµούσαν δεκάδες επώνυµοι, µε τον όµιλο να φτάνει στην ακµή του τα 24 καταστήµατα. Ωστόσο, η «κατρακύλα» ξεκίνησε το 2008, µε τον όµιλο να διατηρεί την επόµενη τριετία µόλις 10 από τα 24 καταστήµατα. Το 2012 οι αυξανόµενες ζηµιές οδήγησαν τους ιδιοκτήτες στην υπαγωγή στο άρθρο 99.

Μαγαζιά, γραφεία, µονοκατοικίες αλλά και µία θέση… πάρκινγκ πλειστηριάζονται επίσης στις 11 Σεπτεμβρίου, από την άλλοτε τεράστια περιουσία της οικογένειας Βωβού.Συγκεκριμένα, έχουν προγραμματιστεί πέντε ηλεκτρονικοί πλειστηριασµοί ακινήτων που ανήκουν στη Μαρία Βωβού και περιλαµβάνουν ένα ακίνητο-κατάστηµα 16 τ.µ., το οποίο βρίσκεται στο AGORA CENTER, µε τιµή πρώτης προσφοράς 30.000 ευρώ, ένα ακίνητο-γραφείο το οποίο βρίσκεται στο ισόγειο του ATRINA CENTER 19 τ.µ., µε τιµή πρώτης προσφοράς 20.000 ευρώ, µία µεζονέτα στο Μαρούσι 401, 81 τ.µ., µε τιµή πρώτης προσφοράς 150.000 ευρώ και µία µονοκατοικία στη Νέα Φιλαδέλφεια µε τιµή πρώτης προσφοράς 50.000 ευρώ για το ισόγειο και 70.000 ευρώ για τον πρώτο όροφο.

Το οινοποιείο της εταιρείας Μπουτάρη στη γραφική Σαντορίνη αναµένεται να πλειστηριαστεί στις 18 Σεπτεµβρίου. Ηταν το 1995 όταν οι επιχειρηµατικοί δρόµοι του Kώστα και του Γιάννη Μπουτάρη χώρισαν, µε τον πρώτο να «κατοχυρώνει» την ιστορική εταιρεία «Mπουτάρης Oινοποιητική» και τον πρώην δήµαρχο Θεσσαλονίκης να τραβά τον δικό του δρόµο δηµιουργώντας το «Kτήµα Kυρ Γιάννης». Ωστόσο, η «Mπουτάρης Oινοποιητική» αντιµετώπιζε πολλά προβλήµατα και το 2017 συµφωνήθηκε ένα σχέδιο εξυγίανσης που επικυρώθηκε από το Πολυµελές Πρωτοδικείο Βέροιας.Βέβαια, δεν τηρήθηκε τίποτα από τα συµφωνηθέντα, µε αποτέλεσµα να έχει ήδη δροµολογηθεί να βγουν στο σφυρί δύο αµπελώνες αλλά και το οινοποιείο της «Mπουτάρης» στη Σαντορίνη. H πρώτη τιµή προσφοράς συνολικά φτάνει το 1,21 εκατ. ευρώ, ενώ οι πλειστηριασµοί των τριών ακινήτων της οινοποιητικής εταιρείας πραγµατοποιούνται λόγω οφειλής ύψους 1.000.000 ευρώ στην Alpha Bank ως καθολική διάδοχος της Εµπορικής Τράπεζας.

Στα τέλη Σεπτεµβρίου πλειστηριάζεται και χώρος 7.666 τ.µ. που ανήκει στην εταιρεία του Λάκη Γαβαλά στην Παιανία. Το fashion icon, µόδιστρος και επιχειρηµατίας είχε αγοράσει το 2009 το οικόπεδο, το οποίο διαθέτει κτίσµα-βιοτεχνία επεξεργασίας γαλακτοκοµικών προϊόντων και είναι συνολικής επιφάνειας 1.388 τ.µ. Ο πλειστηριασµός πραγµατοποιείται για χρέη ύψους µόλις 100.000 ευρώ της εταιρείας του Λάκη Γαβαλά προς την Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδας προς ειδική εκκαθάριση, ενώ η τιµή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 494.000 ευρώ.

Ο δεύτερος γύρος με Γιώργο Φλωρίδη και «Μπουτάρη»

Ο δεύτερος γύρος πλειστηριασµών έχει προγραµµατιστεί για τις 25 Σεπτεµβρίου και αφορά σε δύο ακίνητα-επαγγελµατικούς χώρους και µία θέση στάθµευσης στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, στο κέντρο της Αθήνας, που ανήκουν στη Μαρία Βωβού. Πρόκειται για ένα υπόγειο 34 τ.µ. µε τιµή πρώτης προσφοράς 23.000 ευρώ, ακόµη ένα υπόγειο 108 τ.µ. µε τιµή πρώτης προσφοράς 65.000 ευρώ και µία θέση στάθµευσης στον δεύτερο υπόγειο χώρο στάθµευσης µε τιµή πρώτης προσφοράς 11.000 ευρώ. Ωστόσο, την ίδια ηµέρα πλειστηριάζεται και ένα γραφείο, ιδιοκτησίας του Μπάµπη Βωβού, στην οδό Σόλωνος, µε επιφάνεια 21 τ.µ. και τιµή πρώτης προσφοράς 29.599,00 ευρώ.

Την ίδια ημέρα, στις 25 Σεπτεμβρίου βγαίνει σε πλειστηριασμό και ακίνητο του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Φλωρίδη. Πρόκειται για ένα διαµέρισµα στη Θεσσαλονίκη, 61 τ.µ. το οποίο αποτελείται από δύο δωµάτια, σαλοτραπεζαρία, κουζίνα, λουτρό, χολ και διάδροµο. Η τιµή εκκίνησης είναι τα 34.000 ευρώ, ενώ το ακίνητο βαραίνουν µια υποθήκη 180.000 ευρώ υπέρ της Alpha Bank, µια ακόµη ύψους 254.306 ευρώ υπέρ της ίδιας τράπεζας, αλλά και µια προσηµείωση για 17.000 ευρώ υπέρ της Κύπρου Χρηµατοδοτικές Μισθώσεις ΑΕ.

Και το γραφείο του Λυκουρέζου στο «σφυρί»

Και ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος καλείται να αντιµετωπίσει ακόµη µια περιπέτεια, καθώς στις 23 Οκτωβρίου βγαίνει στο σφυρί το γραφείο του στο Κολωνάκι. Ο γνωστός ποινικολόγος πλέον βρίσκεται αντιµέτωπος µε τον πλειστηριασµό του πολυτελούς του γραφείου, εξαιτίας χρεών ύψους 100.000 ευρώ σε γνωστή τράπεζα. Το ιστορικό δικηγορικό γραφείο, που εκτείνεται σε 213 τετραγωνικά µέτρα, θα έχει τιµή εκκίνησης τα 441.000 ευρώ.

Το ακίνητο βαρύνεται µε προσηµείωση τράπεζας ύψους 720.000 ευρώ, υποθήκη υπέρ της ∆ΟΥ Αθηνών ύψους 851.000 ευρώ που εγγράφηκε το 2014 και δύο αναγκαστικές κατασχέσεις συνολικού ύψους 879.000 ευρώ. Μάλιστα, τον περασµένο Μάιο δικαστικοί επιµελητές είχαν καταφθάσει στο γραφείο του «πρίγκιπα της δικηγορίας» προκειµένου να κατασχέσουν έπιπλα εξαιτίας δύο ακάλυπτων επιταγών του, ύψους 50.000 ευρώ, µε το θέµα να λήγει τελικά οµαλά λίγες ώρες αργότερα. «Σχετικά µε την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων του Αλέξανδρου Λυκουρέζου από ανακληθείσες επιταγές, τούτο οφείλεται σε παρεξήγηση που προκλήθηκε από την ανάκληση των επιταγών εκ µέρους του Αλέξανδρου Λυκουρέζου.

Κατόπιν εκατέρωθεν διευκρινίσεων που δόθηκαν µεταξύ του Αλέξανδρου Λυκουρέζου και του δικηγόρου του αντιδίκου, Οδυσσέα Ιωσηφίδη, το θέµα θεωρείται λήξαν» ανέφερε η σχετική ανακοίνωση του γραφείου του. Σηµειώνεται πως πριν από λίγους µήνες είχε αποκαλυφθεί ότι έχουν στραφεί κατά του γνωστού δικηγόρου και επτά υπάλληλοι του δικηγορικού του γραφείου, διεκδικώντας δεδουλευµένα δύο µηνών και αποζηµιώσεις. Μάλιστα, είχαν διεκδικήσει τη συντηρητική κατάσχεση ποσού 90.000 ευρώ από την εγγυοδοσία ύψους 150.000 ευρώ που αναµενόταν να επιστραφεί στον κ. Λυκουρέζο µετά την αµετάκλητη αθώωσή του για την υπόθεση καταπάτησης δηµόσιας έκτασης της Αιξωνής.

 

Πηγή: aftodioikisi.gr

(Visited 295 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*