Η Volkswagen ενδιαφέρεται να επενδύσει σε 5 ελληνικά νησιά

Άκης Αξαόπουλος
13/02/2020 12:55
 
 
 

 

Σύμφωνα με το FnB Daily στελέχη της VW τονίζουν πως «Πάντα είμαστε ανοιχτοί σε συνεργασίες στην Ευρώπη και η Ελλάδα είναι μία από αυτές τις χώρες». Η εταιρεία ψάχνεται για επενδύσεις σε 5 ελληνικά νησιά, ανάμεσά τους και αυτό της Θάσου.

Η εταιρεία επιβεβαιώνει πως «βρισκόμαστε σε προχωρημένες συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση σχετικά με μία πιθανή συνεργασία». Οι συζητήσεις, σύμφωνα με την Volkswagen, αφορούν «στη συνεργασία σε διάφορους τομείς, ανάμεσά τους η ηλεκτροκίνηση και η αυτόνομη κίνηση». Υπενθυμίζεται πως στις 30 Οκτωβρίου η Volkswagen είχε διαψεύσει στο BnB Daily τα σενάρια που διακινούνταν σχετικά με την κατασκευή εργοστασίου στην Ελλάδα.

Πηγές, που έχουν γνώση των διαπραγματεύσεων, οι οποίεςπραγματοποιούνται μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, τονίζουν πως «στο στόχαστρο της εταιρείας έχουν μπει 5 ελληνικά νησιά», εκ των οποίων ένα από αυτά είναι η Θάσος.

Αξίζει να σημειωθεί πως η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία δεν έχει καταλήξει να επενδύσει στο νησί της Θάσου, απλώς θα πραγματοποιήσει την έκθεση βιωσιμότητας στο συγκεκριμένο νησί, προκειμένου να δει αν πληρούνται τα κριτήρια, για να προχωρήσει στην επένδυση.

ΓΙΑΤΙ Η ΘΑΣΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες του BnB Daily επιλέχθηκε το νησί της Θάσου, προκειμένου να γίνει εκεί η έκθεση βιωσίμοτητας, καθώς όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν πηγές: «Έχει αεροδρόμιο κοντά και είναι προσβάσιμο σε σύντομο χρονικό διάστημα». Άλλωστε η Θάσος, είναι το μόνο από τα νησιά που βρίσκονται στον διερευνητικό φακό της εταιρείας, που έχει αεροδρόμιο σε κοντινή απόσταση. Ταυτόχρονα έχει μεγάλη έκταση και οδικό δίκτυο, καθώς και σύγχρονες υποδομές. Επίσης, μπορεί να υπερκεράσει το πρόβλημα των απαγορεύσεων της κυκλοφορίας αυτόνομα κινούμενων οχημάτων στο δημόσιο δρόμο, χωρίς την παρουσία οδηγού.

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ VW

Υπενθυμίζεται πως χθες τη Θάσο επισκέφθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης και κλιμάκιο στελεχών της
Volkswagen. Σκοπός της επίσκεψης ήταν να εξεταστούν επιτόπου τα στοιχεία για το project. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών «κλιμάκιο στελεχών της Volkswagen βρίσκεται στη χώρα μας από τις 12 έως τις 13 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο της εν εξελίξει μελέτης σκοπιμότητας, που εκπονεί η Γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, για project που αφορά την ηλεκτροκίνηση και την αυτόνομη οδήγηση».

Στη Θάσο η VW επιθυμεί να δημιουργήσει μια υποδομή τηλεματικής με τεχνολογία αιχμής, φτιάχνοντας ένα “έξυπνο νησί”, το οποίο θα μπορεί να υποστηρίξει δοκιμές οχημάτων που κινούνται αυτόνομα, δηλαδή χωρίς οδηγό. Σε πρώτη φάση, το ενδιαφέρον προέρχεται από τον κλάδο φορτηγών και λεωφορείων του ομίλου, δηλαδή την ΜΑΝ. Αυτή πρόκειται αρχικά να δημιουργήσει την ιδανική υποδομή στη Θάσο, για την υποστήριξη και την επικοινωνία των αυτόνομα κινούμενων οχημάτων και στη συνέχεια να ξεκινήσει τις δοκιμές.

 

Πηγή: aftodioikisi.gr

(Visited 221 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*