Ο Μηταράκης ζητά από τους δημάρχους της χώρας δομές για την στέγαση μεταναστών

Άκης Αξαόπουλος
26/02/2020 16:55
 
 
 

 

Να προτείνει καθένας από τους 332 δημάρχους της χώρας θέση που θα μπορούσε να δημιουργηθεί δομή για την στέγαση 1.000 προσφύγων -μεταναστών, «ώστε να έχουμε 350.000 θέσεις και εμείς να επιλέξουμε τους 20.000 με βάση το πόσο άμεσα μπορούν να δημιουργηθούν οι δομές», πρότεινε στην ΚΕΔΕ ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης.

Μάλιστα, ο κ. Μηταράκης πρότεινε αυτό να ξεκινήσει από τα 31 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ: «To προεδρείο (sic) της KΕΔΕ έχει 31 μέλη. O καθένας να πάρει 1.000 μετανάστες και πρόσφυγες στον τόπο του για να απoσυμφορηθούν τα νησιά. Αυτό θα ήταν ένα πολύ καλό μήνυμα αλληλεγγύης», είπε χαρακτηριστικά. «Πρέπει να βγει η ΚΕΔΕ μπροστά και να μας πει πού θέλουν να πάνε», πρόσθεσε.

Κατά τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου «στόχος μας είναι να υπάρχει λογική κατανομής 1% σε κάθε περιφέρεια. Αλλά να υπάρχει και αντίστοιχη ενδοπεριφερειακή κατανομή», πρόσθεσε.

Παράλληλα ο κ. Μηταράκης τόνισε ότι «πρέπει να σταματήσει άμεσα αυτή η ένταση στα νησιά. Βρίσκομαι σε διαρκή επικοινωνία με περιφέρεια και δήμους του Βορείου Αιγαίου», πρόσθεσε.

Παπαστεργίου: Να γίνουν συσκέψεις με περιφερειάρχες, βουλευτές

Απαντώντας, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου, τόνισε ότι «δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να βοηθήσουμε. Αλλά να ξέρουμε σε επίπεδο περιφερειών πόσους μετανάστες και πρόσφυγες πρέπει να φιλοξενήσουμε. Να γίνει σύσκεψη με περιφερειάρχες βουλευτές κάθε νομού». Παράλληλα ο κ. Παπαστεργίου υποστήριξε ότι «θα έπρεπε να γίνει περισσότερος διάλογος. Δεν μπορούμε να βλέπουμε κατοίκους απέναντι στα ΜΑΤ και τραυματισμούς αιρετών», πρόσθεσε.

«Δεν μπορεί να δέρνει η κυβέρνηση πολίτες και αιρετούς», συμπλήρωσε από την πλευρά του ο α’ αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου. «Να βοηθήσουμε όλοι. Να πάρουμε πρόσφυγες στις περιοχές μας. Εμείς έχουμε», κατέληξε.

 

Πηγή: aftodioikisi.gr

(Visited 198 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.