Κορωνοϊός: Παράταση στις δηλώσεις για τα αδήλωτα τετραγωνικά

Άκης Αξαόπουλος
11/03/2020 20:15
 
 
 

 

Παράταση έως τις 30 Ιουνίου 2020 για την δήλωση μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της ΚΕΔΕ των αδήλωτων τετραγωνικών των ακινήτων, φέρνει ο κορωνοϊός.

Αυτό, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της aftodioikisi.gr, προβλέπει η ΠΝΠ που υπογράφεται σήμερα με τα μέτρα για τους εργαζόμενους για τον κορωνοϊό.

Υπενθυμίζεται ότι η ισχύουσα ρύθμιση του υπουργείου Εσωτερικών προβλέπει ότι η προθεσμία για τη δήλωση των αδήλωτων τετραγωνικών λήγει στις 31 Μαρτίου 2020. Με τη νέα ρύθμιση η δήλωση για τα αδήλωτα τετραγωνικά συγχρονίζεται με αυτή των αυθαιρέτων που, επίσης, λήγει στις 30 Ιουνίου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες της aftodioikisi.gr, πέραν του κορωνοϊού, η ανάγκη για την παράταση προέκυψε μετά την μαζική συμμετοχή των πολιτών στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΚΕΔΕ από τις 27 Φεβρουαρίου που λειτουργεί, αλλά, κυρίως, μετά τις ουρές που δημιουργήθηκαν στους δήμους από δημότες μεγάλης ηλικίας που δεν χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο. Να σημειωθεί ότι οι υπεύθυνοι αναμένουν περίπου 4 εκατ. πολίτες να μπουν στην πλατφόρμα (σ.σ. από τους συνολικά 7,5 εκατ. του αριθμού των παροχών).

(Visited 257 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*