Κατανομή 2,5 εκατ. ευρώ σε 11 μικρούς νησιωτικούς δήμους των Κυκλάδων

Newsroom
24/03/2020 02:29
 
 
 

 

Με το ποσό 24.300.000,00 ευρώ χρηματοδοτούνται από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, 89 μικροί νησιωτικοί και ορεινοί δήμοι της χώρας, με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου.

Η χρηματοδότηση διατίθενται στους δικαιούχους δήμους για την κάλυψη είτε λειτουργικών τους δαπανών, είτε για επενδυτικές τους δραστηριότητες και έργα.

Από το παραπάνω ποσό σε νησιωτικούς δήμους των Κυκλάδων κατανέμεται το ποσό των 2.534.900,00 ευρώ στα μικρά νησιά: Αμοργός, Ανάφη, Αντίπαρος, Ίος, Κέα, Κίμωλος, Κύθνος, Σέριφος, Σίκινος, Σίφνος και Φολέγανδρος.

Το ποσό 2.534.900,00 ευρώ κατανέμεται στους Κυκλαδίτικους δήμους ως εξής:

Να σημειωθεί, ότι η κατανομή των χρημάτων έγινε βάσει γεωμορφολογικών και δημογραφικών χαρακτηριστικών, συνδεόμενων με τη νησιωτικότητα, την ορεινότητα και τον πραγματικό πληθυσμό.

Ωστόσο από τη χρηματοδότηση λείπει ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων που περιλαμβάνει τέσσερα μικρά νησιά (Κουφονήσι, Σχοινούσα, Δονούσα και Ηρακλειά) και ορεινές περιοχές.

Αναλυτικά τα ποσά  χρηματοδότησης δήμων ανά την Ελλάδα:

 

 

(Visited 167 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.