Η αλήθεια για τον 25χρονο ο οποίος σκόρπισε τον τρόμο στην Ικαρία – Ποια η σχέση του με το Μανώλη Γλέζο

Ανδρέας Χατζηπατέρας
Newsroom
05/04/2020 14:00
 
 
 

 

Ο σκηνοθέτης Ανδρέας Χατζηπατέρας και η μάχη με τον κορωνοϊό!

Την ώρα που η δημόσια τηλεόραση και συγκεκριμένα η ΕΡΤ 2 μετέδιδε το ντοκιμαντέρ “Ο τελευταίος Παρτιζάνος” στη μνήμη του μεγάλου αγωνιστή της Αριστεράς, Μανώλη Γλέζου, ο 25χρονος σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ Ανδρέας Χατζηπατέρας, ο άνθρωπος ο οποίος όχι μόνο μπήκε στα… παπούτσια του Γλέζου αλλά κατάφερε να αναδείξει το πάθος του για την ίδια τη ζωή, έδινε τη δική του μάχη νοσηλευόμενος στο Θριάσιο Νοσοκομείο, χτυπημένος από τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του eReportaz η κατάσταση της υγείας του 25χρονου σκηνοθέτη ο οποίος βρέθηκε στην Ικαρία και σκόρπισε τον τρόμο καθώς αποδείχθηκε ότι είναι φορέας του κορωνοϊού είναι καλή. Πριν λίγες ημέρες ο Ανδρέας Χατζηπατέρας μεταφέρθηκε στο Θριάσιο αεροπορικώς καθώς η κατάσταση της υγείας του είχε επιδεινωθεί επικίνδυνα. Την ίδια στιγμή οι Φούρνοι και η Ικαρία είναι σε καραντίνα με τους κατοίκους, εύλογα, να ανησυχούν για την κατάσταση της υγείας του.

Την αποκάλυψη της ταυτότητας του πραγματικού Χατζηπατέρα ο οποίος νοσηλεύεται, έκανε έμμεσα ο δημοσιογράφος Δήμος Βερύκιος στην εκπομπή Happy Day του Alpha.

Γιατί έσπασε την καραντίνα;

Ερχόμενος από το Λονδίνο όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Ανδρέας Χατζηπατέρας συνοδευόμενος από την Βρετανίδα φίλη του δεν έμεινε σε 14ημερη καραντίνα όπως επιβάλλεται από το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ αλλά ταξίδεψε στην Ικαρία. Εκεί βρέθηκε σε επαφή με κατοίκους και στη συνέχεια πήγε στο χωριό του τον Άγιο Πολύκαρπο. Μετά από μερικά 24ωρα η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο Θριάσιο όπου σύμφωνα με πληροφορίες νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Από την πρώτη στιγμή υπήρξε σύγχυση στα ΜΜΕ καθώς διέρρευσε ότι επρόκειτο για τον γιο του εφοπλιστή Ιωάννη Κ. Χατζηπατέρα ο οποίος κατοικεί μόνιμα στις ΗΠΑ. Σε επικοινωνία ατόμων του περιβάλλοντος του εφοπλιστή με το eReportaz επισημάνθηκε ότι κανείς από τους υιους του εφοπλιστή δεν είχε ταξιδέψει στην Ικαρία!

Εκείνος ο οποίος από ότι αποδεικνύεται είχε ταξιδέψει στην Ικαρία ήταν ο σκηνοθέτης Ανδρέας Χατζηπατέρας ο οποίος όπως καταγγέλλεται από τοπικούς άρχοντες του νησιού επέδειξε αντικοινωνική συμπεριφορά καθώς όχι μόνο έσπασε την καραντίνα αλλά δεν έδωσε σημασία στα συμπτώματα τα οποία παρουσίαζε.

Ποιος είναι

Γεννημένος και μεγαλωμένος στο Λονδίνο, γόνος ελληνικής οικογένειας, ο Ανδρέας Χατζηπατέρας σπούδαζε το 2015 στην Νέα Υόρκη στην περίφημη σχολή κινηματογράφου του NYU (από την οποία έχουν αποφοιτήσει κορυφαίοι σκηνοθέτες όπως ο Μάρτιν Σκορτσέζε, ο Τζιμ Τζάρμους και πολλοί άλλοι), όταν άκουσε για πρώτη φορά το όνομα του Μανώλη Γλέζου. Ήταν όταν μία καθηγήτρια του στη σχολή διάβασε ένα άρθρο στους «New York Times» που διηγούνταν ότι ο Γλέζος είχε γίνει ευρωβουλευτής σε ηλικία 92 ετών, και ρώτησε τον Χατζηπατέρα εάν γνώριζε τον αειθαλή πολιτικό άνδρα.

Με την περιέργειά του κεντρισμένη, έψαξε στο διαδίκτυο, τηλεφώνησε σε συγγενείς στην Αθήνα να μάθει περισσότερα, και άρχισε να έρχεται σε επαφή με τον Μανώλη Γλέζο για να κάνει μια ταινία με θέμα τον ίδιο. Με τα «σπαστά» ελληνικά του και την απόστασή του από την ελληνική μικροπολιτική πραγματικότητα, ο Χατζηπατέρας ενδιαφέρεται να εντοπίσει την ουσία του Μανώλη Γλέζου.

Ακολουθώντας τον Γλέζο από το σπίτι στο γραφείο του, στο ασταμάτητο, πυρετώδες καθημερινό του πρόγραμμα, αλλά και στο ταξίδι του στην Ευρωβουλή, αποκαλύπτει έναν άνθρωπο που τυγχάνει συγκινητικής αποδοχής όπου και αν βρεθεί, και που η ιστορία του είναι η σύγχρονη Ιστορία της χώρας του. Έτσι, εν μέσω αστεϊσμών, επιπλήξεων και συμβουλών, το συνεργείο αναλαμβάνει ενεργό δράση πίσω από την κάμερα, προσπαθώντας πάση θυσία να αποκαλύψει τον Μανώλη Γλέζο, τον άνθρωπο που κρύβεται πίσω από το μύθο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μητέρα του Ανδρέα Χατζηπατέρα είναι η Μ. Κοχυλά σπουδαία μουσικός στο Λονδίνο.

Πηγή: eReportaz

(Visited 17.664 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*