Τριήμερο Πρωτομαγιάς: Πιθανό να ισχύσει το ίδιο μοντέλο μετακινήσεων με αυτό του Πάσχα

Άκης Αξαόπουλος
21/04/2020 13:47
 
 
 

 

Η φετινή Πρωτομαγιά που ως γνωστόν είναι υποχρεωτική αργία, «πέφτει» ημέρα Παρασκευή, πράγμα που σημαίνει ότι όσοι εργάζονται αυτή την περίοδο θα έχουν ένα νέο τριήμερο.

Αυτό είναι όμως που ανησυχεί και τις Αρχές καθώς θέλουν διακαώς να αποτρέψουν κάθε επίδοξο ταξιδιώτη από πιθανή μετακίνησή του εκτός τόπου διαμονής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση εξετάζει ως πιθανότερο σενάριο να ισχύσει το ίδιο μοντέλο μετακινήσεων με αυτό του Πάσχα.

Μέχρι τότε τα μέτρα θα ισχύσουν ως έχουν ενώ εκείνο το τριήμερο θα υπάρχουν πάλι αυξημένοι έλεγχοι για μετακινήσεις εκτός νομού και μεγαλύτερα πρόστιμα.

Τι θα γίνει με το sms

Όσον αφορά το sms μετακίνησης στο 13033, αυτό τείνει προς κατάργηση, η οποία είτε θα γίνει σταδιακή είτε απευθείας, μέχρι και τα μέσα Μαΐου αλλά εξετάζεται και το ενδεχόμενο να αλλάξει ο τρόπος δήλωσης μετακίνησης.

Ωστόσο μετά το τριήμερο της Πρωτομαγιάς, το επόμενο βήμα θέλει την 4η Μαΐου να είναι η ημερομηνία που πιθανόν θα δούμε την πρώτη χαλάρωση του lockdown.

(Visited 265 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.