Αποφυλακίστηκε ο παιδεραστής Νίκος Σειραγάκης που είχε καταδικαστεί σε 401 χρόνια φυλάκισης

Αποφυλακίστηκε ο παιδεραστής Νίκος Σειραγάκης που είχε καταδικαστεί σε 401 χρόνια φυλάκισης
Άκης Αξαόπουλος
05/05/2020 21:10
 
 
 

 

Οκτώ χρόνια και πέντε μήνες μετά την αποκάλυψη μίας από τις πιο συγκλονιστικές υποθέσεις παιδεραστίας στην χώρα μας, έχοντας εκτίσει τα δύο πέμπτα της συνολικής του ποινής, ο Νίκος Σειραγάκης, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της Κρητικής Επιθεώρησης, πήρε αποφυλακιστήριο από τις φυλακές των Γρεβενών στις 22 Απριλίου.

Πιο συγκεκριμένα, ο παιδεραστής, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε 401 χρόνια φυλάκισης, από τα οποία εκτίει εκ του νόμου μέχρι 25 έτη, μόλις συμπλήρωσε τα προβλεπόμενα εκ του νόμου έτη έκτισης, κατέθεσε αίτηση αποφυλάκισης. Έχοντας παραμείνει έγκλειστος στις φυλακές της Τρίπολης αρχικά και ακολούθως στην φυλακή των Γρεβενών, ο Σειραγάκης, σύμφωνα με την πρόταση του διευθυντή του τελευταίου σωφρονιστικού ιδρύματος, είχε συμπληρώσει τα απαιτούμενα χρόνια, ενώ είχε δείξει πολύ καλή συμπεριφορά, χωρίς παραπτώματα εντός του ιδρύματος. Παράλληλα, είχε συμπληρώσει και 1300 μεροκάματα στο κυλικείο των φυλακών για όσο χρονικό διάστημα έμεινε έγκλειστος. Επομένως, η πρόταση του προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ήταν υπέρ της αποφυλάκισης. Τελικά, και το Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της οικείας εισαγγελίας αποφάσισε την αποφυλάκισή του.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Σειραγάκης δήλωσε τόπο διαμονής τη Θεσσαλονίκη, από όπου δεν επιτρέπεται να απομακρυνθεί, σύμφωνα με τους περιοριστικούς όρους, που προβλέπουν και την εμφάνιση του κάθε μήνα στο τοπικό αστυνομικό τμήμα.

Αυτό σημαίνει ότι με βάση την απόφαση δεν μπορεί να εμφανιστεί στο Ρέθυμνο, πολύ δε περισσότερο από τη στιγμή που αφορά τον τόπο δράσης του σε βάρος πολλών ανήλικων παιδιών, για κατάχρηση σε ασέλγεια, για την οποία καταδικάστηκε από το Εφετείο του Πειραιά.

Να θυμίσουμε ότι την 1η Δεκεμβρίου του 2011 είχε συλληφθεί στο Ρέθυμνο, επ΄ αυτοφώρω, για κατάχρηση σε ασέλγεια σε βάρος δύο ανηλίκων. Οι μέρες που ακολούθησαν αποκάλυψαν μία πολυετή δράση, που είχε ως αποτέλεσμα πολλοί ανήλικοι να έχουν παραπλανηθεί από τον δράστη και να έχουν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση. Συνολικά, τον Μάιο του 2013 είχε καταδικαστεί για τις πράξεις του, κατάχρηση σε ασέλγεια και απόπειρα κατάχρησης, σε βάρος 36 παιδιών. Το 2016 το Εφετείο του επέβαλε την ακριβώς ίδια ποινή. Για τα εγκλήματα αυτά δεν προβλέπεται ισόβια κάθειρξη.

 

(φώτο: efsyn.gr)

(Visited 639 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*