Πώς η αυτοκρατορία των Μαρτίνων τιμωρεί στην πράξη την πρόκληση των Τούρκων για την Αγία Σοφία

Άκης Αξαόπουλος
16/07/2020 13:40
 
 
 

 

Λίγες ώρες μετά την ποταπή ανακοίνωση του Τούρκου σουλτάνου για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας, στην Κωνσταντινούπολη, σε τζαμί, ο Ανδρέας Μαρτίνος, αδελφός του Θανάση και του Ντίνου έκανε μια δήλωση που προκάλεσε αίσθηση.

«Η τζαμοποίηση της Αγίας Σοφίας είναι προσβολή για τη διεθνή κοινότητα και μία ακόμα εξοργιστική και κραυγαλαία αναίτια πρόκληση της Τουρκίας που πλέον καθιστά σαφές ότι δεν μπορεί να υπάρχουν επί ίσοις όροις συνομιλίες με ένα ισλαμιστικό εθνικιστικό καθεστώς. Πιστεύω πως οι Έλληνες εφοπλιστές πρέπει να αποκλείσουν πλέον το destination Τουρκία για επισκευές και δεξαμενισμούς. Τώρα» ανάρτησε στον προσωπικό ,λογαριασμό του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Μαρτίνος.

Αυτό λοιπόν που είπε νωρίς το πρωί του Σαββάτου ο Ανδρέας Μαρτίνος, το έκανε πράξη λίγα εικοσιτετράωρα αργότερα όταν δημοσιοποιήθηκε ότι απέσυρε όσα πλοία του βρίσκονταν για επισκευές, στα ναυπηγεία της Νικομήδειας (Ιζμίτ όπως αποκαλούν την ιστορική πόλη οι Τούρκοι).

Αξίζει να σημειωθεί βέβαια ότι οι κινήσεις του Ανδρέα Μαρτίνου για τη μεταφορά των πλοίων ήταν αστραπιαίες δεδομένου ότι αυτά δεν μπορούν να επισκευασθούν σε ελληνικά ναυπηγεία αφού τα μεν της Ελευσίνας και της Σύρου είναι μικρότερης χωρητικότητας το δε του Σκαραμαγκά ουσιαστικά δεν λειτουργεί.

Όμως ο διακεκριμένος εφοπλιστής δεν δίστασε και έκανε πράξη τη δήλωσή του η οποία προκάλεσε την ικανοποίηση των Ελλήνων πολιτών και απέδειξε για μιαν ακόμη φορά ότι η οικογένεια Μαρτίνου παραμένει πιστή στα εθνικά ιδεώδη παράλληλα με τη διαρκή προσφορά της στην ελληνική κοινωνία.

Η περιοχή της Νικομήδειας είναι γνωστή για το πλήθος των ναυπηγείων της που βρίσκονται στον ομώνυμο κόλπο στην ανατολική πλευρά της θάλασσας Μαρμαρά σε απόσταση 100 περίπου χιλιομέτρων από την Κωνσταντινούπολη.

 

Πηγή: notioanatolika.gr

(Visited 675 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*