Ν. Χαρδαλιάς: Δεν νομίζω ότι θα υπάρξει ανάγκη για τοπικό lockdown σε νησί

Άκης Αξαόπουλος
21/07/2020 14:00
 
 
 

 

«Δεν υπάρχει κανείς σχεδιασμός για γενικό lockdown, τα τοπικά lockdown είναι στον σχεδιασμό. Δεν νομίζω ότι θα υπάρξει ανάγκη για τοπικό lockdown σε νησί» απάντησε προσθέτοντας ότι «χάνουμε πολύτιμο χρόνο σε καταγγελίες για κρούσματα που κρύβουμε κτλ. Σε τουλάχιστον 4 περιστατικά που διαχειρίστηκα προσωπικά αποδείχθηκαν fake news». Αυτό τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, στο πλαίσιο της ενημέρωσης που πραγματοποίησε σήμερα.

Ο κ. Χαρδαλιάς ενημέρωσε και τα εισαγόμενα κρούσματα και τόνισε ότι οι 5 πρώτες σε εισαγόμενα κρούσματα χώρες ήταν Σερβία με 78, Βουλγαρία με 63 , Ρουμανία με 61, Αλβανία με 23 και ΗΠΑ με 6. Συγκεκριμένα από τα συνολικά 295 εισαγόμενα κρούσματα «το 76% είναι από τις τέσσερις φίλες βαλκανικές χώρες».

Κάνοντας έναν απολογισμό ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι μέχρι και την Κυριακή:

-έχουν καταγραφεί 4.007 κρούσματα

– από αυτά 435 είναι σήμερα ενεργά, 1030 έχουν πάρει εξιτήριο, 2347 έχουν αναρρώσει σπίτι τους, 195 δυστυχώς δεν τα κατάφεραν

Ειδικά για τους ελέγχους στα σύνορα ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι τις 3 πρώτες εβδομάδες:

– έφτασαν στην Ελλάδα 918032 άτομα
– Τα 620652 έχουν έρθει αεροπροικώ
– Τα 48720 ακτοπλοικώς
– Τα 248660 οδικώς
– έγιναν 127.000 τεστ που σημαίνει ότι ελέγχθηκε το 13,9% όσων ήρθαν
– τα επιβεβαιωμένα κροσύματα είναι 295: Στα αεροδρόμια είχαμε 105 στα λιμάνια 4 και χερσαία σύνορα 186.

«Δεν είμαστε σε κατάσταση συναγερμού, το ραντεβού δίνεται για να υπάρχει ενημέρση με το τι γίνεται με το άνοιγμα της χώρας» εξήγησε ο κ. Χαρδαλιάς σημειώνοντας ότι «γνωρίζαμε ότι θα έχουμε και εισαγόμενα κρούσματα από ξένους επισκέπτες».

«Οφείλουμε να διαφυλάξουμε το κεκτημένο» τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς επαναλαμβάνοντας ότι πρώτο μέλημα είναι η υγεία. Σύμφωνα με τον ίδιο «ο αριθμός των διασωληνωμένων παραμένει χαμηλός (12 χθες), ο αριθμός των νεκρών είναι πολύ χαμηλός».

Ο κ. Χαρδαλιάς επισήμανε, ακόμα, οτι έχουν γίνει 7379 έλεγχοι και ανεστάλησαν 195 επιχειρήσεις στις οποίες παρατηρήθηκε συνωστισμός. «Στις διακοπες χαλαρώνουμε ως προς τους ρυθμούς μας οχι ως προς τα μέτρα που πρεπει να τηρούμε. Είμαστε σε εγρήγορση και ο κρατικός μηχανισμός παραμένει σε επιφυλακή και όλοι οι πολίτες να τηρούν τους κανόνες μόνο ετσι θα μπορέσουμε να στηρίξουμε την κοινωνία τον τουρισμό και την οικονομία μας».

 

Πηγή: aftodioikisi.gr

(Visited 175 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*