Ανοίγουν από αύριο οι υπηρεσίες περιποίησης νυχιών – Απαγόρευση κυκλοφορίας και τα Χριστούγεννα

Άκης Αξαόπουλος
14/12/2020 13:26
 
 
 

 

Την επανεκκίνηση των υπηρεσιών περιποίησης νυχιών από αύριο, Τρίτη, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, επεσήμανε ότι «τα φαινόμενα “μαύρης εργασίας” είναι δυστυχώς εκτεταμένα», για αυτό, όπως είπε, είναι προτιμότερο να λειτουργούν με κανόνες και υγειονομικά πρωτοκόλλα παρά ανεξέλεγκτα κατ’ οίκον.

Ως προς την παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι δεν επιτρέπεται η συγκέντρωση σε σπίτια περισσοτέρων των εννέα ατόμων προερχόμενων από δύο οικογένειες, ενώ θα ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 μ.μ. έως τις 5 π.μ.

Σε ό,τι αφορά τις εκκλησίες, ο κ. Πέτσας προανήγγειλε ότι θα έχουν τηλεφωνική επικοινωνία ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο εντός της ημέρας.

«Το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού εξακολουθεί να χτυπά δυστυχώς ολόκληρη την Ευρώπη. Τα σταθερά υψηλά ποσοστά μόλυνσης του ιού υποχρεώνουν τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις όχι μόνο να διατηρήσουν αλλά να ενισχύσουν τους περιορισμούς», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ξεκινώντας την εξ αποστάσεων ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. «Χώρες όπως το Βέλγιο, η Γαλλία και η Ιταλία επεκτείνουν τα μέτρα και επιβάλλουν αυστηρούς περιορισμούς για το διάστημα των εορτών», πρόσθεσε.

Ανέφερε ότι το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα είναι η Γερμανία, «η χώρα με το ισχυρότερο σύστημα υγείας και τον υψηλότερο αριθμό κατά κεφαλήν ΜΕΘ, στην ΕΕ, που δεν κατάφερε να περιορίσει το φονικό αυτό κύμα παρά τα περιοριστικά που έλαβε από τις αρχές Νοεμβρίου. Και τώρα προχωράει αναγκαστικά στην επιβολή ενός γενικού απαγορευτικού lockdown τρεισήμισι εβδομάδων έως τις 10 Ιανουαρίου του νέου έτους.

Υπενθυμίζεται ότι η Γερμανία στο πρώτο κύμα της πανδημίας την άνοιξη είχε καλύτερες επιδόσεις από τους περισσότερους γείτονές της ενώ σήμερα αντιμετωπίζει μία από τις σοβαρότερες απειλές από το δεύτερο κύμα», τόνισε ο κ. Πέτσας.

«Το γεγονός αυτό κρούει μια μεγάλη καμπάνα κινδύνου για όλους μας», είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε «το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα μας εξακολουθεί να παραμένει βαρύ. Ταυτόχρονα συνεχίζεται και η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας κι ακόμη περισσότερο στις ΜΕΘ καθώς οι διασωληνωμένοι συμπολίτες μας χθες ήταν 552».

Τόνισε ότι από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση έχει θέσει ως πρώτη προτεραιότητα την προστασία της δημόσιας υγείας και της ανθρώπινης ζωής. Με αυτό το γνώμονα αποφάσισε να συνεχιστούν έως και τις 7 Ιανουαρίου τα περιοριστικά μέτρα που εφαρμόζονται στο πλαίσιο του lockdown ώστε όλοι μαζί οι πολίτες με πίστη στις δυνάμεις μας να περάσουμε με ασφάλεια αυτές τις διαφορετικές γιορτές.

Το λιανεμπόριο παραμένει σε αναστολή. Εξαίρεση αποτελούν η λειτουργία και μόνον της παραλαβής εκτός του καταστήματος click away που άρχισε χθες, καθώς και η επαναλειτουργία των βιβλιοπωλείων, των κομμωτηρίων και των ΚΤΕΟ, που άρχισε σήμερα.

Πάντοτε βέβαια με την αποστολή SMS στο 13033 για τις αναγκαίες μετακινήσεις. Και με την προϋπόθεση ότι θα τηρούνται στο ακέραιο οι όροι και οι προϋποθέσεις που τέθηκαν για να αποτραπούν άσκοπες μετακινήσεις και κάθε ενδεχόμενο συγχρωτισμού. Υπενθυμίζεται ότι για τα κομμωτήρια και τα βιβλιοπωλεία ισχύει ανώτατο όριο επιτρεπόμενων πελατών εντός του καταστήματος, ενώ για το click away δεν επιτρέπεται είσοδος εντός του καταστήματος ούτε πληρωμή με μετρητά, ούτε ουρά άνω των 9 ατόμων στην είσοδο.

 

Πηγή: protothema.gr

(Visited 399 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*