Κορωνοϊός – Σαρηγιάννης: Η λύση είναι το lockdown για τρεις εβδομάδες

Άκης Αξαόπουλος
03/02/2021 12:02
  •  
  •  
  •  

 

Lockdown τύπου Μαρτίου για τρεις εβδομάδες βλέπει ως λύση για την ανακοπή του τρίτου κύματος της πανδημίας ο καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

«Η κατάσταση είναι σοβαρή, αλλά ελεγχόμενη. Αν συνεχίσει να είναι μεγάλος ο αριθμός των κρουσμάτων υπάρχει σημαντική συνεισφορά του μεταλλαγμένου στελέχους. Αύξηση τηλεργασίας στο 70%, ο εργοδότης στον ιδιωτικό τομέα πρέπει να καταλάβει ότι αν δεν το κάνει, θα πάει σε lockdown».

Κληθείς να σχολιάσει το σενάριο για την απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00, είπε ότι είναι ημίμετρο. «Αν θέλουμε να προλάβουμε δραστικά το τρίτο κύμα, πρέπει να πάμε σε lockdown τύπου Μαρτίου για ακριβώς τρεις εβδομάδες, ούτε δύο ούτε τέσσερις».

Διευκρινίζοντας εξήγησε πως αναφέρεται σε περιορισμό πολλών δραστηριοτήτων και τόνισε ότι μιλάμε ή για «ήπια μέτρα για πολύ καιρό ή σκληρότερα για τρεις εβδομάδες».

Αναφερόμενος στα σχολεία ο κ. Σαρηγιάννης εκτιμά πως είναι λάθος να κλείσουν τελευταία, αν αυξάνονται τα κρούσματα, αφού είναι «ανησυχητικό ότι δρουν ως πολλαπλασιαστής» των κρουσμάτων. «Ή να αυξήσουμε την τηλεργασία ή να κλείσουμε τα σχολεία» είπε.

Τέλος για το θέμα της μετάλλαξης είπε ότι «πρέπει η κυβέρνηση να έχει καλύτερη εικόνα σε όλη τη χώρα», αναφέροντας πως υπάρχουν εργαστήρια στη Θεσσαλονίκη και την Κρήτη, τα οποία πρέπει να ενεργοποιηθούν για την ανάλυση δειγμάτων.

 

Πηγή: aftodioikisi.gr

(Visited 334 times, 1 visits today)