Πρόστιμο για πέταγμα του χαρταετού – Σκέψεις για να κλείσουν τα μεγάλα πάρκα

Άκης Αξαόπουλος
11/03/2021 12:05
 
 
 

 

Νέο… μπάχαλο έρχεται την Καθαρά Δευτέρα με το πέταγμα του χαρταετού, καθώς υπάρχουν σκέψεις να κλείσουν τα μεγάλα πάρκα.

Από χθες έχει ανοίξει μία κουβέντα ενόψει της Καθαράς Δευτέρας για το πέταγμα του χαρταετού, καθώς η συγκεκριμένη ημέρα παραδοσιακά είναι αφιερωμένη στη συγκεκριμένη συνήθεια.

Φέτος όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά, λόγω των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί και τα οποία δεν επιτρέπουν κάτι τέτοιο.

Δεν προβλέπεται SMS

Ακόμα και αν δεν μπείτε στο αυτοκίνητό σας για να πάτε σε έναν ανοιχτό χώρο και να πετάξετε χαρταετό, απαγορεύεται να μεταβείτε σε ένα τέτοιο σημείο ακόμα και με τα πόδια.

Αν δηλαδή μένετε δίπλα στο Ολυμπιακό Στάδιο ή δίπλα στον Λόφο Φιλοπάππου και μπείτε στον ευρύτερο χώρο που είναι ανοιχτός, χωρίς καλώδια ρεύματος και επιχειρήσετε να πετάξετε χαρταετό, κινδυνεύετε με πρόστιμο. Ναι, με τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή κινδυνεύετε με 300άρι, καθώς ο δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο με τον κωδικό 6.

Κάτι που επιβεβαίωσε και ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας, Νίκος Ρήγας με δηλώσεις του στο Star: «Το πέταγμα του χαρταετού δυστυχώς δεν καλύπτεται με τον κωδικό 6, για αυτό και εμείς έχουμε σαν αστυνομικοί ζητούμε να μην βρεθούμε στην δύσκολη θέση να βεβαιώσουμε παραβάσεις σε πολίτες και σε οικογένειες».

Κλείνουν τα πάρκα

Προκειμένου να αποφευχθούν νέες εντάσεις, υπάρχουν σκέψεις να κλείσουν μεγάλα πάρκα, όπως είπε και ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης: «Το Αττικό Άλσος, το Πάρκο Τρίτη και το Πεδίον του Άρεως σε συνεννόηση και με οδηγίες που θα έχουμε από την Πολιτική Προστασία, θα δούμε τις επόμενες μέρες αν θα παραμείνουν σε λειτουργία».

Ωστόσο κάτι τέτοιο, όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς δεν εφικτό παντού…

 

Πηγή: gazzetta.gr

(Visited 461 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.