Εμβολιασμοί: Ξεκινάει η διαδικασία για τις ευπαθείς ομάδες – Ακολουθούν οι ομάδες των 70-74 και 65-69 ετών

Άκης Αξαόπουλος
14/03/2021 13:11
 
 
 

 

Για την πορεία των εμβολιασμών στην Ελλάδα μίλησε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος.

Σύμφωνα με τον κ. Αναγνωστόπουλο, ημερησίως διεξάγονται περί τους 30.000 εμβολιασμούς, ενώ έως σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 1.283.000 εμβολιασμοί.

Όπως επισήμανε ο γενικός γραμματέας, 406 πολίτες έχουν κάνει και τη δεύτερη δόση του εμβολίου έναντι του κορωνοϊού, ενώ 870.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί με την πρώτη δόση.

«Με αυξανόμενους ρυθμούς χτίζουμε το τοίχος ανοσίας. Προχωρούν οι εμβολιασμοί ανάλογα με τα διαθέσιμα εμβόλια. Εάν πάει κάποιος στο εμβολιαστικό κέντρο θα μπορέσει να βρει το εμβόλιο του να τον περιμένει εκεί» τόνισε.

Ευπαθείς ομάδες

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα, σε λίγες μέρες, θα μπορούν οι συμπολίτες μας με υποκείμενα νοσήματα, να κλείνουν ραντεβού για εμβολιασμό.

Η κατηγορία αυτή θα αφορά 270.000 πολίτες με υποκείμενα νοσήματα, ανεξαρτήτου ηλικίας.

Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει ο εμβολιασμός των ηλικιακών ομάδων 70-74 και 65-69.

«Μέχρι τον Απρίλιο θα έχουμε πολύ περισσότερα διαθέσιμα εμβόλια. Μέχρι αρχές Μάιου, οι περισσότεροι συμπολίτες μας άνω των 60 θα έχουν εμβολιαστεί» σημείωσε.

Παράλληλα, ο κ. Αναγνωστόπουλος, γνωστοποίησε ότι όσοι πολίτες με υποκείμενα νοσήματα ή έρχεται ηλικιακά η σειρά του είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση, θα λαμβάνουν μήνυμα στο κινητό το οποίο θα τους προτείνει ραντεβού εμβολιασμό.

Τέλος, σχετικά με τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού, εξέφρασε την άποψη ότι μέσα στο καλοκαίρι θα μπορούν να εμβολιαστούν.

(Visited 239 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*