Εστίαση: Εξαιρείται το άνοιγμα των μπαρ – Αντιδρούν οι επιχειρηματίες

Άκης Αξαόπουλος
27/04/2021 15:15
 
 
 

 

Αυλαία σηκώνει μετά από 6 μήνες η εστίαση, τη Δευτέρα του Πάσχα, 3 Μαΐου. Ωστόσο ο ΚΑΔ (56.30.10.04) που αφορά στα μπαρ προς το παρόν φαίνεται ότι εξαιρείται προκαλώντας αντιδράσεις στους επιχειρηματίες.

Έτσι, τα καφέ μπαρ δεν μπορούν να λειτουργήσουν ούτε σε εξωτερικούς χώρους, την ίδια ώρα που καφετέριες με ΚΑΔ 56.30.10.07 μπορούν να σερβίρουν ποτά το βράδυ, λειτουργώντας ως μπαρ, ενώ το ίδιο έχουν τη δυνατότητα να κάνουν ταβέρνες, μεζεδοπωλεία, ουζερί, ζυθοπωλεία.

«Ακόμα περιμένουν χιλιάδες επιχειρήσεις να διορθωθεί η εξαίρεση ΚΑΔ από το άνοιγμα της εστίασης. Δεν έφτανε η ανεπαρκής στήριξη, η εστίαση έχει τώρα να αντιμετωπίσει και την παροιμιώδη ανεπάρκεια του “επιτελικού” κράτους που νοθεύει τον ανταγωνισμό και δημιουργεί νέες αδικίες» τονίζει σε ανάρτησή του στο Twitter ο Αλέξης Χαρίτσης, τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Αντιδράσεις από τους επιχειρηματίες

Η πρωτοβουλία Κύκλος Επαγγελματιών Εστίασης σε επιστολή που απέστειλε στον γενικό γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή κ. Παναγιώτη Σταμπουλίδη με αφορμή την εξαίρεση του σχετικού ΚΑΔ θέτει θέμα νόθευσης του ανταγωνισμού.

Το ίδιο αναφέρει και η Πρωτοβουλία Εστίασης Θεσσαλονίκης επισημαίνοντας ότι «θα έχουμε σε γειτονικά καταστήματα σερβίρισμα ποτών σε όσους έχουν 56.10 και απαγόρευση σε όσους έχουν 56.30».

Τo θέμα των αποκλεισμών που δημιουργεί το κριτήριο των ΚΑΔ θέτει και η πρωτοβουλία Estiasi Greece σε σχετική ανακοίνωσή της.

Οι επιχειρηματίες των καφέ μπαρ περιμένουν τωρα τη σχετική ΚΥΑ, η οποία αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες, να εκδοθεί έως τη Μεγάλη Πέμπτη, η οποία θα περιλαμβάνει και τις σχετικές διευκρινίσεις.

Ποιοι ΚΑΔ ανοίγουν:

Σε πρώτη φάση, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα θα ανοίξουν μόνο οι επιχειρήσεις που έχουν ως κύριο έναν από τους εξής ΚΑΔ:

56.10 (εστιατόρια, ταβέρνες, ψητοπωλεία κ.λπ.)
56.30.10.06 (καφενεία χωρίς τεχνικά και μηχανικά παιχνίδια)
56.30.10.03 (αναψυκτήρια)
56.30.10.07 (καφετέριες)
56.30.10.14 (παραδοσιακά καφενεία).

Δεν θα επαναλειτουργήσουν οι επιχειρήσεις με κύριο ΚΑΔ:

56.21 (δραστηριότητες υπηρεσιών τροφοδοσίας για εκδηλώσεις – catering) και
56.30 (υπηρεσίες ποτών – bar)

 

Πηγή: aftodioikisi.gr

(Visited 1.749 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*