Παραμένουν χωρίς μουσική μπαρ, εστιατόρια, καφετέριες

Άκης Αξαόπουλος
28/05/2021 17:18
 
 
 

 

Χωρίς μουσική θα συνεχίσουν να λειτουργούν μπαρ, εστιατόρια, καφετέριες. Σύμφωνα με πληροφορίες αυτή είναι η εισήγηση των λοιμωξιολόγων της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, η οποία συνεδριάζει αυτήν την ώρα.

Μάλιστα, οι λοιμωξιολόγοι αναμένεται να επανεξατάσουν το εν λόγω ζήτημα από τα μέσα Ιουνίου και μετά.

Όσον αφορά στο λιανεμπόριο, η εισήγηση είναι να επιτρέπεται ένα άτομο ανά 25 τετραγωνικά μέτρα, χωρίς να υπάρχει ανώτατο όριο ατόμων.

Παράλληλα, υπάρχει εισήγηση να καταργηθεί το 50% στις λαϊκές αγορές.

Σχετικά με τις εκκλησίες, υπάρχει εισήγηση να επιτρέπεται ένα άτομο ανά 15 τετραγωνικά μέτρα.

Το σκεπτικό πίσω από την απαγόρευση της μουσικής είναι ότι το συγκεκριμένο μέτρο έχει να κάνει με την ένταση της φωνής και τα σταγονίδια που βγαίνουν από το στόμα, με αποτέλεσμα να μεταδίδεται ο κορωνοϊός.

Οι εδικοί έχουν εξηγήσει πως η μουσική επιβάλλει μεγαλύτερη ένταση φωνής και προσπάθεια και οδηγεί τους ανθρώπους να έρχονται πιο κοντά για να ακουστούν και αυτό ευνοεί την μετάδοση του ιού. Έχουν, δε, επισημάνει, πως δεν υπάρχει κανένας άλλος λόγος που απαγορεύεται η μουσική στην εστίαση, πως δεν έχει να κάνει με τον ήχο, έχει να κάνει με το ότι οδηγούμαστε να προσαρμόσουμε τη φωνή μας.

Χωρίς μουσική δεν θα καταβάλλεται η επιπλέον προσπάθεια που χρειάζεται για να ακουστούμε σε έναν χώρο που έχει δυνατή μουσική και η οποία στέλνει τα σταγονίδιά μας και μαζί με αυτά τον ιό πιο μακριά από εκεί που τα στέλνει η φυσιολογική ομιλία, υπογραμμίζεται.

 

Πηγή: aftodioikisi.gr

(Visited 1.121 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.