Ο «χάρτης» των εμβολιασμών: Τα ποσοστά ανά νομό και νησί

Newsroom
18/06/2021 01:02
 
 
 

 

Η αναλυτική καταγραφή του ποσοστού των πολιτών που έχουν εμβολιαστεί ανά νομό και νησί με την πρώτη δόση, αλλά και με τις δύο δόσεις, καταγράφεται στο χάρτη που δημοσίευσε η Καθημερινή και δίνει στον αναγνώστη μια πλήρη και αναλυτική εικόνα, ενώ οδηγεί και σε διάφορα σημαντικά συμπεράσματα.

Στον πίνακα, αποτυπώνεται το πώς εξελίσσεται το τεράστιο εγχείρημα μέχρι την επίτευξη του λεγόμενου τείχους ανοσίας.

Το βασικότερο είναι πως τα νησιά, στα οποία εφαρμόστηκε παράλληλα ένα δεύτερο σύστημα εμβολιασμού, η λεγόμενη «Γαλάζια Ελευθερία», με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson, αναδεικνύονται σε πρωταθλητές του εμβολιασμού. Προφανώς και καταλυτικό ρόλο έχει παίξει και η επιθυμία για ασφαλή και αυξημένο τουρισμό, οδηγώντας τους νησιώτες στα εμβολιαστικά κέντρα, αλλά και το γεγονός πως ο πληθυσμός των νησιών είναι μικρότερος από τους νομούς της ηπειρωτικής Ελλάδας και άρα επιτυγχάνεται ευκολότερα το υψηλό ποσοστό.

Το αποτέλεσμα πάντως δεν αλλάζει: στην πρώτη εικοσάδα είναι μόνο νησιά με εξαίρεση τη Θεσπρωτία, που βρίσκεται στη 13η θέση, καθώς έχει εμβολιαστεί το 52,16% του νομού.

Σε ότι αφορά τις Κυκλάδες, πρώτα στο χάρτη φιγουράρουν τα νησιά Κέα – Κύθνος, ακολουθούν τα νησιά της ΠΕ Μήλου, η Μύκονος και η ΠΕ Θήρας.

Αμέσως μετά είναι η Άνδρος, Τήνος, Πάρος, Σύρος και Νάξος.

(Visited 839 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*