Το όνομα του αστυνομικού Νεκτάριου Σάββα παίρνει ο δρόμος στα Πατήσια που οι τρομοκράτες τον εκτέλεσαν

Newsroom
18/06/2021 12:29
 
 
 

 

Ο Αρχιφύλακας Αντώνιος – Νεκτάριος Σάββας γεννήθηκε το 1968 στην Νάξο και στις 17 Ιουνίου 2009 στα Πατήσια, εκτελούσε υπηρεσία σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, όταν τρία άτομα προσέγγισαν το υπηρεσιακό του όχημα και τον πυροβόλησαν πολλές φορές από κοντινή απόσταση. Την ευθύνη ανέλαβε η “Σέχτα Επαναστατών”.

Τρισάγιος δέηση για τον δολοφονημένο αστυνομικό Νεκτάριο Σάββα τελέστηκε το πρωί της Πέμπτης, στο σημείο όπου έπεσε νεκρός στα Πατήσια.

Παράλληλα, έγιναν και τα αποκαλυπτήρια της νέας ταμπέλας με το όνομα του νεκρού αστυνομικού καθώς η οδός Λάμπρου Πορφύρα μετονομάζεται σε οδός Νεκτάριου Σάββα.

Στα αποκαλυπτήρια της αναθηματικής επιγραφής από τον δήμαρχο της Αθήνας Κ. Μπακογιάννη παρόντες ήταν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, καθώς και οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μπογδάνος και Θάνος Πλεύρης.

«Έχουμε χρέος, καθήκον, αποστολή να συλληφθούν και να δώσουν λόγο στη Δικαιοσύνη και θα γίνει αυτό» δήλωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη στον λόγο που έβγαλε δίπλα από το εκκλησάκι που χτίστηκε στη μνήμη του αστυνομικού.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, κατά τα αποκαλυπτήρια της ταμπέλας με το όνομα του αστυνομικού, δήλωσε:

«Για μας δεν ήταν απλώς μια δέσμευση, δεν ήταν απλώς μια υπόσχεση, ήταν πολλά παραπάνω, διότι αυτό που συμβαίνει σήμερα εδώ το οφείλαμε όχι μόνο στην οικογένεια του Νεκταρίου Σάββα, όχι μόνο στους συναδέλφους του, αλλά στους ίδιους μας τους εαυτούς και στην πόλη. Μια πόλη η οποία ξεχνάει η οποία δεν είναι σε θέση να τιμήσει τους ανθρώπους της, είναι μια πόλη που δεν έχει μέλλον».

Ο ίδιος τόνισε πως οι δολοφόνοι του αστυνομικού είναι με τα σκουπίδια της ιστορίας εκεί που ανήκουν, ενώ ο Νεκτάριος Σάββας έχει πάρει τη θέση που του αξίζει στο συλλογικό υποσυνείδητο της πόλης.

Ποιος ήταν ο Νεκτάριος Σάββας

Ο αρχιφύλακας Αντώνιος – Νεκτάριος Σάββας γεννήθηκε το 1968 στη Νάξο.

Στις 17 Ιουνίου 2009 στα Πατήσια, εκτελούσε υπηρεσία σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, όταν τρία άτομα προσέγγισαν το υπηρεσιακό του όχημα και τον πυροβόλησαν πολλές φορές από κοντινή απόσταση. Την ευθύνη ανέλαβε η «Σέχτα Επαναστατών». Ήταν μόλις 41 ετών.

Σύμφωνα με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, το συμβάν χαρακτηρίστηκε τρομοκρατική ενέργεια.

Στον Αντώνιο-Νεκτάριο Σάββα απονεμήθηκε επ’ ανδραγαθία ο βαθμός του Αρχιφύλακα.

sputniknews.gr 

(Visited 364 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*